Ami egy átlagos utazónak talán nehézséget okoz, az Endrei Juditnak könnyen megy: az utazás előtti csomagolás. Volt ideje beletanulni. „Egy-egy útra nagyon kevés dolgot szoktam magammal vinni. Fehérnemű, néhány póló, ing, egy váltás cipő, egy váltás nadrág, kendő, érzékeny a fülem, így minden időjárásban meg tudom védeni. A táskámban mindig ott van egy dobozos pezsgő, hogy megünnepeljük, eljutottunk oda, ahova szerettünk volna. Amikor egzotikus országba megyek, akkor nélkülözhetetlen a pálinka. Orvosi tanácsra minden este iszom egy gyűszűnyit, így elkerülhetem a bélfertőzést” – mesélte a Bestnek Endrei Judit.
A legendás bemondó korábban ágynak esett a Távol-Keleten, miután nem volt elég elővigyázatos. „A kezdetek kezdetén, ’87- ben Kínában, a vonaton fogat mostam, mire megérkeztünk Sanghajba, már iszonyú gyomorfájdalmak gyötörtek, alul- felül kijött belőlem minden.
Két napig járni nem tudtam, olyan rosszul voltam.
A saját káromon tanultam meg, hogy ilyen helyeken csak sült vagy főtt ételt szabad enni, bármennyire csábító a friss saláta, a frissen mosott gyümölcs, ezeket tilos fogyasztani” – mondta Endrei Judit, aki Szenvedélyem az utazás című könyvében 600 oldalon írja meg az élményeit.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu




