Napi friss

Keresztes Ildikó: „20 évet elvesztegettem az életemből”

Az énekesnő magabiztos nőként harcol azért, hogy a korosztálya is bátran megmutathassa magát a világnak, és ne rejtőzzenek el azért, mert már elmúltak 50 évesek.

Fehérneműs fotózáson is részt vett, büszkén vállalja a korát, a testét és a szarkalábait Ildikó. „Nem szeretem osztani az észt, de ha kérdeznek, megtalálom azokat a fórumokat, ahol véleményt nyilvánítok. Mostanában pedig tényleg kicsit a célomnak tekintem, hogy leszámoljak bizonyos kőkorszaki nézetekkel, amik nálunk még mindig léteznek. Miért ítéljük meg a nőket a koruk, a testalkatuk, vagy éppen az alapján, hogy van-e gyerekük? – teszi fel a kérdést az énekesnő. – Szerintem a XXI. században nem túl intelligens dolog azt tupírozni, hogy valaki milyen vallású, bőrszínű, nemi hovatartozású, korú, szülő vagy gyermektelen, és sorolhatnám…”

Ildikó sem volt mindig elégedett önmagával. „Én most érzem magam a legjobban a bőrömben. Tinédzserként, húszévesként az ember lázad, ez normális, aztán előbb vagy utóbb benő a feje lágya, és kellő élettapasztalatot szerez. De pont azok a nők, akik ennek a tudásnak már a birtokában vannak, valahogy háttérbe szorulnak. Soha életemben nem voltam olyan nyugodt, harmonikus, mint most, és még soha nem voltam ennyire jóban saját magammal. Amikor nézem a huszon-harmincéves fotóimat, ma már egy jó csajt látok, de emlékszem, akkoriban mennyire elégedetlen voltam. Rengeteg rajongónk volt, körbezsongtak minket a férfiak, de nekem rengeteg problémám volt. Ha öt dekát híztam, az nem tetszett, ha ötöt fogytam, akkor meg az. Elvesztegettem az életemből húsz évet azzal, hogy nem szerettem eléggé önmagamat. Görcsökkel, kisebbrendűségi érzéssel küzdöttem, amik felemésztettek. Ma már azt mondom, lehet, hogy a bőröm volt már jobb állapotban, és van egy-két szarkalábam, de ez nem baj. Most vagyok a legjobb formámban, és tettem és teszek is ezért. Már látjuk a világban, hogy a külföldi, neves divatlapok címoldalán is lehetnek idősebb modellek vagy molettebb hölgyek. Az emberek gondolkodását is abba az irányba kell terelni, hogy meglássák a szépséget. A férfiak könnyebb helyzetben vannak. Az, ha egy hetvenes férfi felszed egy huszonéves nőt, senkit sem zavar. Ha egy idősebb nő fiatalabb férfit szeret, támadják érte. Itt lenne az ideje, hogy másként gondolkodjunk ezekről a kérdésekről.”

Nemrég mutatták be az Operettszínházban a Nine-Kilenc című musicalt, amelyben a számos kiváló női szerep közül egyet Keresztes alakít. „Nagyon nagy öröm játszani benne. Életem egyik legizgalmasabb próbaidőszaka volt – meséli Ildikó. – Azokat a munkákat szeretem, amikor azt érzem, én is tudtam adni az előadáshoz, de közben magam is rengeteget tanultam belőle. Ez ilyen volt. Ráadásul annak ellenére, hogy ennyi nő dolgozott együtt a produkcióban, rendkívül szeretetteli volt a légkör, semmiféle rivalizálás nem volt a kulisszák mögött.”

Kiemelt kép: Magán x Story-Best

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!