A Hunyadi című sorozat sztárja, Kádár L. Gellért különleges meghívásnak tett eleget: Borbás Marcsi konyhájába volt hivatalos. No nem főzni érkezett, hanem megkóstolni azokat a fogásokat, amikkel a Gasztroangyal készült.
Marcsi kitett magáért, nagyon felkészült nem mindennapi vendége érkezésére. Két erdélyi és egy vajdasági étellel várta a színészt.
Borbás Marcsi ezeket főzte Kádár L. Gellértnek



Töltöttpaprika-leves
Marcsi előételnek tárkonyos töltöttpaprika-levest főzött, amit még Csík vármegyében tanult. „A tárkonyt nagyon szeretem, nekem ez kimondottan jólesik – dicsérte Gellért az első fogást. – Bocsáss meg, ezt itt nem hagyom!” „Még véletlen se, meg is sértődnék” – replikázott Borbás Marcsi.
Tordai pecsenye
Főételnek tordai pecsenye került az asztalra, ami a vásárok közkedvelt étele. A vastagra szeletelt császárhúst lassú tűzön, sertészsírban sütik ki, majd hagyják megfagyni a zsírban. A vásárokban két kenyér közé téve adják a húst, és savanyúsággal kínálják. Marcsi ettől ugyan most eltekintett, és magában, tányéron szolgálta fel, de az ízélményből mindez nem vett el.
Gellért is jóízűen falatozott a húsból, amit Marcsi élvezettel figyelt. „De jó látni! Az édesanyám és a nagyszüleim annyira tudták nézni, ahogy eszik a család” – mesélte a Gasztroangyal, aki a színészhez hasonlóan úgy nőtt fel, hogy a vasárnapi ebédet közösen fogyasztja el a család.
Vajdasági guruló fánk
A desszert vajdasági guruló fánk volt, ami onnan kapta a nevét, hogy sütés közben összevissza forog. Ezt fahéjas porcukorral szórják meg a végén, de jó, ha van hozzá valami – jegyezte meg Borbás Marcsi. „Azt csiripelték itt vidéken, hogy a gyerekkori kedvenced az eperhab. Csak neked készült, meglepetésnek” – tette a színész elé a szószos tálat. A színésznek szemmel láthatóan nagyon ízlett a desszert, és nagyra értékelte Marcsi figyelmességét. Jóllakottan távozott a Gasztroangyal konyhájából.
Borbás Marcsi és Kádár L. Gellért közösen főznek majd az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár nevű rendezvényen. A töltöttpaprika-levest és az eperhabos guruló fánkot készítik majd el.
Kiemelt kép és fotók: Borbás Marcsi YouTube-csatornája




