Nem csak a televíziózásban, a gasztronómiában is otthonosan mozog, hiszen Novodomszky Éva évek óta a családi éttermüket is igazgatja. Vajon ha valaki tisztában van az idei gasztrotrendekkel, az egyet jelent azzal, hogy a szerint étkezik is? Megkérdeztük.
Reggelim
„Egy nőnek, akinek gyerekei vannak, és még kutyát is tart, mindig korán kezdődik a napja. Én sem vagyok kivétel: nagyon sok mindent elvégzek, mire a család többi tagja felkel. Például szeretem a fiaimat is reggelivel várni.
A mostani trendekben a minimalizmus és a maximalizmus egyaránt teret nyer – nálunk ez utóbbi, a bőséges választék a jellemző. Én alternatív tejből készült tejeskávéval kezdek, és valamilyen magos granolát is eszem joghurttal.
És biztos készítek szendvicset is kis lazaccal vagy sonkával, esetleg tojást is, ami szintén nagyon sokáig eltelít.”
Tízóraim
„Reggel olyan jóllakom, hogy délutánig biztos nem éhezek meg.”
Ebédem
„Műsorvezetőként évek óta azt szoktam meg, hogy nagyjából délben kezdődik a műszakom. Így az ebéd kimarad, de nem is vagyok éhes még ilyenkor.”
Uzsonnám
„Az MTVA büféjéből választok valamit. Ez általában szezonális gyümölcs. Ősz közeledtével barack, szilva, ez utóbbit aszalva is nagyon szeretem. Vagy egy szendvicset eszem. Édességet ritkán, mert nem vagyok édesszájú.”
Vacsorám
„Viharosan indult a kapcsolatom a főzéssel, de az édesanyasággal ez is átfordult. Ma már szeretem, hogy esténként főtt ételt készítek. Cristiano egyetemista, már nincs mindennap otthon, de még mindig szeretek neki kiporciózott adagokat lefagyasztani. Markó pedig kifejezetten igényli, hogy reprodukáljuk azokat az ételeket, amiket egy-egy utazás alatt megkóstoltunk.
A mexikói enchilada az egyik közös kedvencünk lett. Imádjuk az olasz tésztákat is, a magyar konyhából legtöbbször rakott krumpli, tojásos nokedli, csirkepaprikás kerül a tányérunkra.
De fontos számomra a szezonalitás is. Szarvasról minden évben több kiló aszalt szilvát hozunk, így ősszel gyakran főzök aszalt szilvás, tejszínes csirkemellet is.”
Az alapanyag a lényeg
A Családi kör műsorvezetője is küzd a változó kori kilókkal. „Sosem bírtam a szigorú diétákat, inkább ’az egyszer élünk, ne sanyargassuk magunkat’ típus vagyok. De azért igyekszem tudatosan táplálkozni, ami azt jelenti, hogy jó minőségű alapanyagokból válogatok: sok halat, rostot fogyasztok. A kedvenceim a hüvelyesek, a lencse, a csicseriborsó.
A teljes cikk a legfrissebb Story magazinban olvasható!

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu




