Sztáréletmód

Horváth Éva éjszaka is nyitogatja a hűtőt: „Ha a jógázás előtt ilyet tettem volna, akkora lennék, mint egy bálna”

Az utóbbi időben radikálisan megváltozott a teste és a gondolkodása is.

Mostanában rengetegen kérdezik tőle, hogy mitől fogyott le ilyen látványosan. Nos, a titok egy újfajta sport, amely igencsak megváltoztatta a mindennapjait. „Sok üzenetet kapok mostanában a közösségi oldalakon, hogy mitől formálódott, feszesedett a testem, és mitől vagyok ilyen karcsú. Esküszöm, én semmi mást nem csinálok, csak a jógát. Másfél óra intenzív mozgás reggel, és onnantól kezdve egész áldott nap csak eszem, azért, hogy fenn tudjam tartani az erőnlétemet, hogy folyamatosan pótoljam az energiaveszteséget. Az egész család azon nevet, hogy éjszaka tízkor még nyitogatom a hűtőt, és mindent felfalok, amit csak találok. Ha a jógázás előtt ilyet tettem volna, akkora lennék, mint egy bálna – folytatta az egykori modell-műsorvezető, aki harmincéves kora után észrevette, hogy nagyon könnyen rakódnak rá a kilók. – Akkor nem tudtam velük mit kezdeni. Ennek most vége! Nem tudok ahhoz eleget enni, hogy narancsbőröm legyen, vagy meghízzak.”

Fotó: Archív

Új korszak kezdődött

Éva háromnegyed éve ismerkedett meg az astanga jógával. Bekéredzkedett egy órára, ugyanis addig ezt a típusú mozgásformát nem ismerte, és kíváncsi volt rá. Már az első alkalommal maximálisan kikapcsolta, ellazította. Megjött hozzá a kedve, hogy belekezdjen egy tanfolyamba. Az első óra majdnem 2 órásra nyúlt. Az oktató nagyon alapos volt, minden pózt szeretett volna azonnal megmutatni nekik. „A vége felé már könyörögtünk, hogy legyen elég ennyi, ne terheljen túl minket az első alkalommal – meséli Éva, aki óráról órára egyre kitartóbb és ügyesebb lett. – Persze voltak olyan tanáraim, akik annyira megdolgoztattak, hogy izomláz gyötört utána, de talán a kezdet volt a legnehezebb. A testi és mentális fejlődést is egyaránt megfigyeltem magamon. Ugyanakkor az astanga jóga mégis inkább a fizikai fejlődésre fekteti a nagyobb hangsúlyt. Minden egyes nap ugyanazokat az ászanákat (jógapóz – a szerk.) végezzük, gyakoroljuk, tökéletesítjük másfél órán keresztül. Maximálisan kiegyensúlyozottnak és energikusnak érzem magam. Annyira, mint talán életemben még soha.”

A kicsik is élvezik az egzotikus környezetet (Fotó: Archív)

A dzsungel közepén táboroztat

Olyan jól halad, hogy már szervezi az első saját jógatáborát. „A nemzetközileg is elismert mesteremmel, Iyan Barlyantával együtt fogom tartani az órákat, akit még Magyarországon is ismernek, elismernek. Tulajdonképpen az astangára nincs képzés. Minél több órán vesz részt az ember, minél inkább elmélyülünk az ászanákban, annál jobban tudjuk segíteni a többiek munkáját – mondja lelkesen az újdonsült jógaoktató, aki a dzsungel közepén szervez tábort. – Ubud a spiritualitás, az átszellemülés központja. Azokat a vendégeimet, akik ellátogatnak hozzám áprilisban, a mozgáson kívül többek között a balinéz tisztítókúrával, illetve gyógynövényekből készült tisztítóitalok elkészítésével is megismertetem. Már az ajurvédát is tanulom, így ezt a tudásomat is hamarosan átadhatom az érdeklődőknek, akik ebben a paradicsomi környezetben, velem együtt szeretnének tisztulni, formásodni, erősödni, kikapcsolódni.”

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!