Sztáréletmód

Balássy Betty: „Őszintén mondom, nem tudom, mi lesz”

Osztanak, szoroznak, újraterveznek. Férjével, Varga Ferivel hetek alatt kellett új alapokra helyezniük a család életét.

Az énekesnő igencsak mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, az előtte álló hónapokba pedig egyelőre bele sem mer gondolni. Férjével, Varga ­Ferivel három gyereket nevelnek – Róza tizenegy, Dani nyolc-, Miksa pedig négyéves –, ketten már iskolába járnak. A gyerekes szülők pontosan tudják, az augusztusi és a szeptemberi hónapok egyébként is nehezek az iskolakezdés miatt, és ehhez jött még a hír, miszerint megszűnik a rezsitámogatás, ami Bettyék­nek is feladta a leckét. „Őszintén mondom, nem tudom, mi lesz. Nyilván mi is számolunk, tervezünk, de igazából még nem tudjuk, mi vár ránk – válaszolta arra a kérdésre, hogy ők hogyan próbálják ellensúlyozni a számlák emelkedését. A művész házaspár családi házban lakik, így jóval nagyobb költségekre kell számítaniuk, mint egy társasházi lakás esetében. – Velünk él Feri nagyfia és az én nagymamám is, tehát mi heten vagyunk a házban. A gyerekeinkkel mostanában folyamatosan pörölünk, hogy ha kijönnek egy helyiségből, kapcsolják le a világítást. Mindannyian tanuljuk az új helyzetet, pedig alapjában véve az lenne a természetes.”

Legalább már a beiskolázáson túl vannak (Fotó: Archív)

Fa még csak lesz…

Amióta napvilágot láttak a rezsiváltozás hírei, Bettyék­nél megszaporodtak a családi kupaktanácsok. Folyton azon ötletelnek, hogyan szoríthatnák még jobban vissza a költségeket. „A ház alsó szintjén van egy kályhánk, és tervbe vettük, hogy az emeletre is vásárolunk egyet. Mivel Feri a pandémia alatt civil állást vállalt, és azóta is dolgozik egy asztalosműhelyben, így a tűzifát viszonylag könnyebben be tudjuk szerezni. Egyébként én is tanítok a fellépések mellett, de ennél több pluszt nem tudunk vállalni, mert azt már a gyerekek sínylenék meg – vallotta be Betty. – Korábban gondolkoztunk a napelemek telepítésén, de kifutottunk az állami támogatás határidejéből, a teljes összeg pedig nagyon drága lenne.” A vízfogyasztáson nem igazán tudnak spórolni, mert eddig sem pazarolták a vizet – teszi hozzá.

Férjével, Varga Ferivel szigorúan odafigyelnek arra, mit és hol vásárolnak (Fotó: Borzi Vivien)

Ételt nem dobnak ki

Kreativitásának köszönhetően a konyhapénzzel tudnak a legjobban sakkozni. „A bevásárlást online intézem, így csak azt veszem meg, amire szükségünk van. Viszonylag barátságos áron házhoz is szállítják a kívánt termékeket. Előre összeállítom a heti étlapot, ha marad étel, nem dobom ki, inkább feldolgozom. A krumplipüréből így lesz krumplis lepény…”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!