Sztáréletmód

Elő a szandálokkal! – És a lába készen áll már?

Adunk néhány tippet, a hollywoodi sztárok hogyan készülnek a nyárra.

Margot Robbie – Tűsarkak után
Aki szereti a magas sarkút, tudja, mit érezhetnek a sztárok a hosszabb vörös szőnyeges események után – a láb fáj, ég, kipirosodik. A gyönyörű színésznő ilyenkor egy speciális lábspray-t használ, ami bőrnyugtató, hűsítő, gyulladásgátló összetevőket tartalmaz, és kellemes érzést nyújt a fáradt lábnak.

Brooke Shields – Extra hidratálás
Nem véletlenül rajonganak a sztárok annyira a textilmaszkokért: rendkívül hatékonyan és gyorsan szépítik, illetve hidratálják a bőrt. A forgatásokon, fotózásokon gyakran a készülődés alatt fátyolmaszkot vagy szem alatti maszkot viselve várják, hogy a sminkjükre kerüljön a sor – a hollywoodi ikon igazi rajongója ezeknek a termékeknek. Van, hogy a lábfejére is textilből készült, hidratáló maszkot húz, hogy csodásan mutasson a lába a szandálban.

Emilia Clarke – A masszázs felfrissít
Egy lábmasszázs, intenzív krémezés elképesztően jól tud esni, után puhának, könnyűnek érezzük a lábakat. A bájos brit színésznő is rendszeresen így lazít, ha kimerült. A lényeg, hogy felfelé, a szív felé irányuló mozdulatokkal dolgozzunk, és masszírozás után pár percet pihenjünk is felpolcolt lábbal.

Emilia Clarke (Fotó: Profimedia)

Sofía Vergara – Formázzuk és színezzük
A lábkörmök formázásánál legyünk óvatosak, az ollóval könnyen megsérthetjük a körömágyat, vagy túlságosan bevághatjuk a körmöt, aminek fájdalmas benövés lehet a vége. Érdemesebb körömcsipeszt és reszelőt használni, és fertőtleníteni őket használat előtt és után is. Utána jöhet a lakkozás! Nem kötelező, hogy a lábunkon lévő lakk meg­egyez­zen a kezünkön lévővel. A Modern család sztárja is imádja a magas sarkú szandálokat, és gyakran viseli őket vidám, a ruhája alapszínétől elütő, feltűnő árnyalatú körömlakkal – és istenien néz ki a szandálban.

Zendaya – Babapuha talpakon
A callus peel nevű hámlasztó módszer néhány éve terjedt el. A lényege, hogy nem ledörzsölik a bőrkeményedéseket a lábról, hanem hámlasztó savakkal távolítják el az elhalt hámsejteket. A kezelés után pár napig semmi sem látszik, majd a lábfej látványosan és kissé meglepően teljesen lehámlik, babapuha bőrt hagyva maga után. A gyönyörű fiatal színésznő, Zendaya is elmesélte az Instagram-oldalán, mennyire meglepő élmény volt számára a kezelés, pontosabban az azt követő 1-2 hét, amíg a folyamat zajlott. A hámlasztó kezelés már otthon használható verzióban is elérhető, érdemes kipróbálni.

Zendaya (Fotó: Archív)

A tökéletes pedikűr trükkjei

Ha otthon magunknak végezzük a lábápolást, ezeket a lépéseket kövessük, hogy a lehető legkönnyebben szépíthessük meg a lábfejünket.

1. Áztatás: Mindig szánjunk rá időt, hogy a bőrkeményedések fel tudjanak puhulni.
2. Radírozás: Jó, ha egy láb- vagy testradírral az egész lábfejet átdörzsöljük kezdésként – nem csak a sarkat kell megszabadítani az elhalt hámsejtektől!
3. Reszelés: Végezhetjük speciális sarokreszelővel, habkővel, akár elektromos eszközzel, a lényeg, hogy legyünk alaposak és kíméletesek. A fémreszelőt és a pengét felejtsük el, ezekkel könnyen megsérthetjük a bőrfelületet.
4. ­Krémezés: Jó alaposan kenjük be a lábunkat, hogy a bőr puha és hidratált legyen. Jó ötlet éjszakára zoknit húzni a vastagon bekrémezett lábfejre.

Kiemelt képek: Getty Images, Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!