Sztáréletmód

Lékai-Kiss Ramóna: „Idén egyetlen ruhát sem veszek!”

A férje hívta rá fel a figyelmét, hogy bár tele van ruhákkal a szekrénye, túl sokat vásárol.

A fogadalma egész évre vonatkozik, és január elseje óta tartja. Eddig nem került különösebb erőfeszítésébe, hogy elkerülje az üzleteket, és a kedvenc márkái honlapjain sem nézelődik. Mint mondja, amit egyszer a fejébe vesz, azt véghez is viszi.

„Nincs mit felvennem”

Hogy miért döntött úgy, hogy egy egész évre leáll a vásárlással, annak több oka is van. „Egyrészről egy fenntarthatóbb életre törekszem – már csak a gyerekem miatt is, hiszen neki én és az apukája vagyunk a példa –, amibe nem fér bele az ész nélküli, korlátlan ’fogyasztás’ – kezdi a TV2 műsorvezetője. – Emellett mindenkinek ismerős az a mondat, hogy ’nincs mit felvennem’. Nos, ez az én számból is gyakran elhangzott, mire az én drága férjem megjegyezte, hogy na, ne szórakozzak már! Előhúzott három olyan ruhát, ami tökéletesen megfelelt a célnak. Majd megkérdezte, nem lenne-e okos dolog, ha egy darabig felhagynék a vásárlással – és dehogynem! Ez egyszer bebizonyítom, hogy neki van igaza, nem nekem” – nevet Ramóna.

A Sztárban Sztár adásában Makranczi Zalánnal. Több rendezvényen is viselte már ezt a ruhát (Fotó: TV2)

„Pár zoknit vettem csak”

A csalás, vagy hogy félgőzzel áll csak bele az elhatározásba, szóba sem jöhetett. De vannak olyan ruhadarabok, mint a fehérnemű vagy a harisnya, amik kivételt képeznek. „Eddig tartottam a fogadalmam, és már április van. Pár zoknit vettem csak. Vicces volt, mert nemrég egy ruhaüzletben fotóztunk, és csak lestem, milyen szép, új kollekciók érkeztek, majd amilyen gyorsan csak lehetett, elhagytam a helyszínt. De kibírtam. 365 napig nincs se új farmer, se új póló, se új ruha! Kizárólag a gardróbomból öltözöm fel, amiből ugyan nem folynak ki a ruhák, nincs egy boltnyi cucc benne, de maradjunk annyiban, nincs nehéz dolgom. Az elmúlt hónapokban jöttem rá, mennyi olyan darabom van, ami ezer éve nem volt rajtam, sőt jó néhány olyan is megbújt a fiókok mélyén, amiken még lóg a címke. Így most kimondottan élvezem, hogy a saját szekrényemben garázdálkodhatok. Abba is baromi jó belegondolni, hogy ezzel a húzással mennyit spórolok egy év alatt!”

Lékai Máté rajong a párja öltözködéséért (Fotó: Archív)

„A vásárlás euforikus érzése”

A ruhák között kutatva szembesült azzal, milyen is igazából az ő stílusa. „Megállapítottam, hogy hetvenöt százalékban sportosan elegánsan öltözködöm; azaz farmer, póló, blézer és tornacipőben érzem magam a legjobban. Trikós, farmeros lány vagyok, a férjem emiatt is szeretett belém – mosolyog. – Szerencsére az életemhez hozzátartozik az is, hogy olyan műsorokban szerepelhetek, ahol hétről hétre csodás kreációkba öltöztetnek, és ahol egy-egy estére hamupipőkévé változhatok. Szóval egy darabig még kimarad az életemből a vásárlás euforikus érzése. De nemsokára jön a szülinapom, és ezúttal nem kell sokat gondolkodnia a családnak, minek örülnék a legjobban…”

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!