Jennifer Lopez július 20-án koncertezik Budapesten. A hír már önmagában is izgalmas, hiszen nem mindennapi, hogy egy ekkora világsztár látogat el hazánkba. Az pedig csak hab a tortán, hogy J. Lo nem csaját szakáccsal érkezik, hanem egy magyar séf készíti számára a fogásokat.
A budapesti koncertet szervező Green Stage Produkciós Iroda tulajdonosa, Guba Gábor a Blikknek mesélt a kiválasztási folyamatról, és arról, miért az esztergomi 42 Restaurantot választották.
Jártam korábban néhány Michelin-csillagos étteremben, de amit ezen a családias hangulatú helyen tapasztaltam, az mindet felülmúlta. A séf és a teljes személyzet alázata, elkötelezettsége egyedülálló, a dunai galóca vajmártással és kaviárral nevű étel pedig mindent vitt.
Koppány Levente, a 42 Restaurant séfje elárulta, hogyan készülnek, és azt is, hogy J. Lo itt-tartózkodása alatt Esztergomból Budapestre költöznek.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
„A budapesti fellépés szervezői eljöttek hozzánk, megnéztek minket, megosztották a korábbi tapasztalatokat a világsztárok igényeiről, mi pedig egy egyórás kóstolót tartottunk. Éreztük, hogy jól sikerült a megbeszélés, bizakodók voltunk, és megtisztelő, hogy a sok jelölt közül mi kaptuk meg ezt a feladatot. Szeretjük a kihívásokat. A részleteket ezután pontosítjuk majd, hamarosan kiderülnek a pontos igények, elmondják majd, mire kell odafigyelni, és azt is megtudjuk, mi az, amit nekünk kell kitalálni. Még nem tudjuk, hol bonyolítjuk le az étkeztetést, de az biztos, hogy Esztergomból felköltözünk Budapestre erre a néhány napra.”
Koppány Levente nehezen tudná megmondani, melyik a kedvenc fogása, de az biztos, hogy a halakat imádja. A sztárséf Magyarország első Michelin-csillagos éttermében, a Costesben kezdte a pályafutását, majd Londonban próbált szerencsét, később a francia konyhaművészet ejtette rabul, 2019-ben pedig elnyerte a Közép-Európa legjobb fiatal séfjének járó díjat.
Kiemelt kép: Getty Images