Napi friss

Kisebb vagyonért árulják a neten Zámbó Árpy hímzett portréját

A bongyori sztárt ábrázoló hímzés kéthetente többe kerül. Az alkotó nyilatkozott a story.hu-nak.

Míg nemrég Kis Grófo luxusórájára bukkant rá a story.hu a Facebook online piacterén, addig most egy másik hazai híresség, Zámbó Árpy portréját találtuk meg a Marketplace-en, amit egy kisebb vagyonért árulnak. Zámbó Jimmy testvéréről készült, Hímzés cigiző Zámbó Árpyról címen hirdetett alkotás egyébként gondosan megmunkált kézimunka eredménye, aminek készítője meg is kéri az árát. A 40 × 40 cm-es hímzés ugyanis nem kevesebb mint 350 ezer forintért hirdeti a művész, aki lapunk megkeresésére néhány részletet is elárult a nem mindennapi alkotásról.

A hobbiművész négy héten át dolgozott Árpy szőttesén (Fotó: Facebook)

„Múzeumban dolgozom, régóta festek, rajzolok, szabadidőmben pedig szeretek ilyesmivel foglalkozni. Az Árpyt ábrázoló hímzésen például egy hónapig dolgoztam napi 5-6 órában – kezdi a story.hu-nak a dohányzó sztárt ábrázoló hímzés készítője, Szabó Rita Viktória. Majd azt is elárulta, hogy miért éppen a néhai Király testvérét alkotta meg fonálból. – Van egy oldal a Facebookon Mindennap ugyanaz a kép Zámbó Árpyról címmel. Innen jött az ötlet, mivel viccesnek találtam. Nyilván ez egy geg, a hímzés árát is beleértve, amit egyébként kéthetente emelek” – mondja Rita, aki legutóbb például ötvenezer forinttal vitte feljebb a kézimunka árát, igaz, eddig senki nem akart érte ennyit adni.

A legtöbben 30 ezret kínáltak Árpyért, de volt, akinek 100 ezret is megért volna a bongyori sztár arcmása. De vajon melyik sztár lesz a hobbiművész következő „áldozata”? „Puzsér Róbert!” – árulta el az alkotó, aki az oldalán egyébként lépésről lépésre bemutatja, hogy miképp született meg Zámbó Árpy hímzett portréja.

Kiemelt kép: Rozmatiz Gábor/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!