Napi friss

Kozso unokája díjat kapott Cannes-ban

Nem akárhogy mutatkozott be a híres nagypapa unokája: Mia rögtön egy rangos elismeréssel bizonyította a tehetségét.

Kozso egyetlen unokája imád rajzolni, ruhákat tervezni és videókat készíteni, vágni, amiben igencsak tehetségesnek bizonyul: fiatal kora ellenére máris bezsebelhetett egy rangos elismerést Cannes-ban, a nemzetközi mobiltelefonos filmfesztiválon. A 14 év alattiak kategóriájában indult egy rövidfilmmel, amelyet a déd-, illetve az ükszüleiről forgatott. „A digitális világban egyre kevesebb az a fajta kapcsolódási pont, hogy együtt legyél az idősebbekkel, és hogyha vannak közös tevékenységek, és hogyha csináltok együtt valamit, akkor az sokkal többet tud hozzáadni a mindennapokhoz” – mesélte a Fókusznak Kozso lánya, Amanda arról, mi hívta életre lánya, Mia kisfilmjét. A kislány hozzátette, korábban sokat rajzolt a dédnagymamájával, és mint kiderült, horgolni is szeret az idősebb generáció tagjaival.

Kozso unokája, Mia (Fotó: RTL)

Bár Kozso nem igazán vett részt a lánya életében, volt egy időszak Amanda 16 éves korában, amikor együtt éltek Sződligeten. Összességében azonban elég kevés időt töltöttek együtt. Amanda később könyveket írt, amik Amerikában és Magyarországon is megjelentek, és podcastot is készít ismert emberekkel. Így aztán az alma nem esett messze a fájától, mint Amanda mondta, lányában, Miában bizony ott van a művészi vonal: nemcsak zenei tehetségek vannak a felmenői között, hanem festők is.

Kozso az unokája életében is kevéssé van jelen, bár azért találkoznak egymással, olyankor pedig közösen alkotnak valamit. „Rajzoltunk sokat, festettünk, töklámpást faragtunk, teáztunk, palacsintáztunk” – mesélte most Mia a kamerák előtt, mi mindent csinált híres nagypapájával.

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!