Napi friss

Még mindig a palacsinta a téma: visszavágtak a balatoni büfések Bochkor Gábornak

A rádiós a turistákat vette védelmébe, sokan mégis támadják a kijelentése miatt.

Nem szereti Bochkor Gábor, ha becsapják a vásárlókat, köztük őt is, és ennek hangot is adott néhány hete a rádióműsorában. Éppen időben, hiszen elindult a szezon a Balatonon is, ahol a rádiós szerint nem minden büfében lehet megbízni, és erre május végén fel is hívta a hallgatói figyelmét. Minderről a story.hu számolt be elsőnek.

Éppen a márkajelzéseket vette sorra a Retro Rádió reggeli műsorának csapata, Bochkor Gábor, Lovász László, Háder György és a hírszerkesztő Héjja Anett, akik arról beszélgettek, hogy manapság milyen sok esetben használunk egy-egy konkrét márkát általánosságban. És hamar eljutottak a Nutelláig is, amelyet szinte minden mogyorókrémre használnak manapság. Ezen a ponton Bochkor Gábor azonnal megjegyezte, ezt nem tartja korrektnek.

Bochkor maga is nagy Nutella rajongó, és a palacsintát is szereti. „Bezáratom az összes büfét, aki azt ígéri, és mégsem igazi Nutellával árulja a palacsintát” – hangzott el tőle, és szavainak nyomatékot adva ezen a ponton meg is fenyegette a balatoni ügyeskedő vendéglátósokat, miszerint kész bárkit feljelenteni az illetékes hivatalnál, ha ezt tapasztalja.

Tudni kell már idén is zárattak be vendéglátó helyeket, mert a szezon kezdetén máris két éve lejárt szavatosságú termékeket találtak a konyhában. És a Blikk által megszólaltatott vendéglátósok és vendégek szavaiból is egyértelmű, előforduló jelenség, amiről a rádiós beszélt. És nem csupán a palacsintában lehet csalódni, ha rossz helyen vásárol az ember, de sok egyéb kedvelt ételben is: így a tejfölös lángosban, ha azt frissföllel árulják, vagy akár a hot-dogban, ami igazi virslit nem látott.

A Magyar Vendéglátósok Ipartestületének elnöke, Kovács László szerint az általánosítás mégsem helyes. „Az általánosítás olyan káros és pontatlan, mintha én azt mondanám, hogy minden rádiós hülyeségeket beszélt. Pedig én tényleg kedvelem Bochkor műsorait. Legalább annyira, mint a Nutellát” – olvasható a Blikkben.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!