Napi friss

Végre kiderült: Révész ezért robbantotta szét a Piramist

Som Lajos miatt lépett ki a Piramisból, vallja be több, mint 40 év után Révész Sándor és elismeri, anyagi okai voltak a távozásának.

Szupersztárok voltak, a bandát, akár a Beatlest, mindenhol sikoltozó lányok fogadták, alig akadt tinédzser, aki nem volt szerelmes Révész Sándorba, ahogy ma is emlegetik, Sanyikába. A Piramis-őrület hat év után akkor ért véget, amikor keletnémet turnéjuk utolsó koncertjén Révész a színpadon jelentette be, hogy kilép az együttesből. A sokkolt rajongók nem kaptak magyarázatot, de persze sokféle megfejtés, összeesküvés-elmélet született.

Mindez 1981-ben történt, vagyis 43 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az énekes előrukkoljon a magyarázattal. Révész Sándor Ezt én választottam című, napokban megjelent könyvében árulja el: szúrta a szemét, hogy Som Lajos meggazdagodott, puccos lakást vett, drága ékszereket hordott, miközben ő és a zenekar többi zenésze ugyanott lakott, ahol a Piramis indulásakor. De más gondja is volt a zenekarvezetővel: úgy érezte, Lajos nem tesz akkora energiát a szervezésbe, mint eleinte, azért is őt okolja, hogy nem sikerült a külföldi karrierjük.

„…nem teljesen erre gondoltunk, amikor a külföldi lehetőségekről beszéltünk. Valljuk meg, ennek anyagi okai is voltak, mindannyiunk szeretett volna saját lakást, és azt hiszem, ez azért elfogadható elvárás egy olyan sikeres zenekar esetében, amilyen a Piramis volt. A közérzet nem volt rossz, nem panaszkodni akarok, mert nincs okom rá, de tulajdonképpen legtöbbünk maradt ugyanaz a fickó, aki volt. Anyagilag is. Nevetve írom: a Hámán Kató 15.-ből indultam, és ugyanott éltem, amikor kiléptem a zenekarból. Lajoson kívül a többiek is ugyanott éltek, ahonnan indultak. Nem keseregve, de kis túlzással rögzítem, hogy Magyarország valaha volt legsikeresebb rockzenekarából egyikünk sem lett milliomos…”

 

Kiemelt kép: Németh Gabriella/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!