Napi friss

Mit találtunk! Unokája mindent elmesélt Vitray Tamásról: vajon dédpapának is ilyen lesz?

A legendás tévés nagypapaként sem vallott kudarcot, sőt még pizzát is sütött unokáinak. Igaz, ezt később megbánta...

A Story magazin 17 évvel ezelőtt, még 2007-ben készített interjút Vitray Tamás egy szem lányunokájával, Annával, aki akkor még csak 9 éves volt. Most, annyi év után tőle születik meg a legendás tévés első dédunokája. Hogy miket mesélt Anna a híres nagypapájáról annak idején? Mutatjuk!

Story: Milyen gyakran találkozol a nagyapáddal?

Anna: Sajnos ritkábban, mint szeretném. Mindketten nagyon elfoglaltak vagyunk. Tamás nagypapának ott a televízió, nekem az iskola, nyáron pedig a különféle táborok. De azért is szeretek annyira a nagypapánál lenni, mert amikor nála vagyok, süt nekem finom pizzát. Jó sok sajttal, paradicsommal a tetején, s miután megettük, bűnbánóan mondja: „Ezt nem kellett volna.” A nagypapa ugyanis szeretné megőrizni a súlyát, és fél, hogy a tésztától pocakja lesz.

Story: Szünidőben szoktál a nagyszüleidnél aludni?

Anna: Nem, mindig hazamegyek éjszakára. Jobban szeretek a saját ágyamban aludni. Sehol nem maradok ott. Aki ismer, tudja ezt rólam.

Story: Vannak közös programjaitok?

Anna: Voltunk például kettesben színházban. Azt nagyon szeretem, mert akkor csinosan felöltözhetek, és a szünetben kimegyünk a büfébe. De édességből nem eszem sokat, mert modell vagy színésznő szeretnék lenni, ahhoz pedig jó alak kell.

Story: A nagypapád is írt könyveket…

Anna: Apa dolgozószobájában láttam a könyveit, de eddig nem olvastam el őket csak a képeket nézegettem. Némelyiken olyan fiatal, hogy meg sem ismertem. Egyébként van a nagypapáról egy nagyon jó fekete-fehér képünk, amit nemsokára bekereteztetünk, és feltesszük a falra. Nálunk nem szokás a családtagok képeit kitenni, de ezt annyira szeretjük. Ha akarod, szívesen megmutatom…

A 9 éves Anna nagypapája egyik könyvével (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

Story: És valami más, amit őrzöl a nagypapától?

Anna: Van egy porcelánmacskám, amit évekkel ezelőtt kaptam tőle névnapomra. Nem túl barátságos a pofája, de hűséges. Az ágyam feletti polcon van a helye. Az igazi cicákat is szeretem. Sajnos most nincs, mert elkóborolt. De a szomszéd cicája gyakran jön át hozzánk.

Story: Na jó, beszéljük másról: milyen ember a nagypapád?

Anna: Kedves és jószívű. Szoktam neki ajándékokat is készíteni, például a WC-papír gurigájából hóembert, amelynek vattából van a szakálla. Mindig örül az ajándékaimnak, és elteszi őket emlékbe.

Story: És a bizonyítványoddal is örömet szerzel neki?

Anna: Azt hiszem, igen. Bár amikor a legutóbb megmutattam neki, szomorú képet vágott és azt mondta: „Ez rémes, hát így már nem tudsz fejlődni!” Később bevallotta, hogy jobb a bizonyítványom, mint annak idején az övé volt, mert nekem a matematika is ötös lett. De hogy az ő bizonyítványában milyen osztályzatok voltak, azt nem árulta el.

Anna már akkor is különleges helyet foglalt el nagypapája szívében (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

Családfa

Vitray Tamásnak két fia született az első házasságából: Tamás és Péter. Fiának, Tamásnak a lánya Anna, aki rövidesen dédunokával ajándékozza meg őt.

Kiemelt kép: Korponai Tamás/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!