Napi friss

Alföldi Róbert: „Általában egyedül élek”

Nem tartja magát magányososnak, mégis bántja, hogy nincs társa.

Alföldi Róbert a Bóta Café vendége volt, és az első kérdésre, hogy minek neki kutya, azt válaszolta, hogy ne legyen egyedül. „Olyasfajta érzelmi viszony ez – most nagyon furcsát mondok –, amit szerintem emberrel nem tudsz kialakítani. Ehhez biztos hozzátartozik az, hogy nem úgy kommunikál, ahogy mi kommunikálunk, vagy hogy kvázi ki van neked szolgáltatva, tehát egy gyerek, amelyik sosem nő fel. És biztos köze van ahhoz, hogy van ez a feltétel nélküliség… Mindig, amikor erről beszélek vagy olvasok, azon gondolkozom, hogy ez az ember önzősége, hogy azért tart egy lényt, mert az feltétel nélkül szereti őt. De mégiscsak van benne valami, meg hogy egy olyan fajta katalizátor, hogy valahogy kimos belőled minden rosszat, szorongást, amikor hazamész vagy amikor vele vagy.”

Elmondása szerint nem magányos, de egyedül sem jó. „Azért jobb, ha az ember egy másikkal él együtt – folytatta. – De nem vagyok magányos, tehát nem az van, hogy csinálom a dolgom, és nem kommunikálok, nem állok szóba senkivel, hogy hazamegyek, és magamra zárom az ajtót. Nem erről van szó, hanem arról, hogy az életnek az a bizonyos másik fele bonyolultan alakul az én életemben… Ez annyit jelent, hogy általában egyedül élek.” Alföldinek van is egy olyasfajta teóriája arról, hogy a színházi emberek jó része csakis a szakmájának él. „Ezen szoktunk agyalni, vagy beszélgetni erről. Hogy mondjam? Nem akarom misztifikálni, meg nem is szeretem, amikor ez a szakma olyan misztikus érákba van tolva, hogy aki ezt csinálja az egy ilyen, olyan vagy amolyan, aki nem alkalmas erre vagy arra. De azért mégiscsak kíván egy olyasfajta elhivatottságot, ami, mondjuk, egyszerűen fogalmazva, a normális élet bizonyos kötelezettségeit, szabályait, szokásait, szépségeit felülírja” – magyarázta Alföldi Róbert.

Hozzátette, ő is arra vágyik, hogy ne csak a szakmai, hanem a magánélete is rendben legyen, de senki sem kényszeríti őt, hogy ennyit dolgozzon, ezt maga választotta. „Valami mindig fontosabb, mint az a másik ember, még ha találsz is. És az biztos, hogy nem egy hétköznapi állapot, hogy élsz valakivel, akinek van egy dolog, ami mindent felülír.”

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!