Napi friss

Tallós Rita erején felül ápolta férjét, Gábort

Tizennégy év boldogság adatott meg nekik.

Május 16-án elsötétült Tallós Rita Facebook-oldala. Akkor még csak a hozzá legközelebb állók tudták, mi történt, milyen leírhatatlan veszteség érte. A színésznő elveszítette a lelki társát, a szerelmét, a férfit, akivel tizennégy év alatt jóban és rosszban is egymást támogatták.

Rita 2010-ben, 49 éves korában ismerte meg az egykori kézilabdázót, Vértes Gábort. Eleinte tudomást sem akart venni a férfi közeledéséről, egy évvel a válása után sokkal inkább gondolt arra, hogy senki ne a kétségbeesett, elhagyott nőt lássa benne, így visszakozott, és hetekig kikosarazta. Nem gondolt arra, hogy élete társát találhatja meg a férfiban. Pedig valójában így volt, Rita pedig nem győzte hangsúlyozni, milyen szerencsének tartja, hogy két gyerekkel megadatott neki Gábor mellett egy ilyen szerelem. „Szerelmes típus vagyok, szerintem sosincs késő a boldogsághoz. Egy évet voltam egyedül a második férjem előtt, az nem volt jó egy év, de ahogy öregszünk, és igazán felnövünk, egyre fontosabb lesz a minőség egy kapcsolatban. Egyre magasabbra tesszük a mércét, így egyre nehezebb társat találni. Nekem szerencsém volt” – mesélte korábban a Story magazinnak.

Nem csak a jóban, a bajban is kitartottak egymás mellett. Három évvel a megismerkedésük után, 2013. április 26-án egy baráti összejövetelen Gábor megkérte az akkor már melldaganattal küzdő Rita kezét. És ugyanabban a házasságkötő teremben mondták ki egymásnak az igent, amelyben Rita szülei is összeházasodtak. „Sosem fogom elfelejteni, a sugárkezelésről mentem a házasságkötő terembe. Egy szőke parókát, valamint egy szép piros ruhát viseltem, amit ­Ungár Anikó barátnőm tanácsára varrattam meg – hisz mégsem illik fehérben lenni ennyi idősen, két gyerek után, mégis valami ­különleges darabot szerettem volna felvenni. A szertartást ­követően aztán nagy bulit csaptunk, és a családunkkal, barátainkkal együtt ünnepeltünk. Édesanyám körülnézett a házasságkötő ­teremben, és elmondta, hogy édesapámmal ugyanitt házasodtak össze! Ennél szebb ajándékot nem is kaphattam volna!”

Az elmúlt években már a szakmai sikereket is együtt érték el. Közös színházuk, a Liliom Produkció sikerdarabjai, a Hőhullám, a Dámák a pakliban, az Anyám az őrületbe kerget, az Anyatigrisek vagy az Öreglányok mögött ugyanúgy ott állt a háttérben Rita mellett Gábor támaszul. „Elképesztő módon támogat a férjem, a jelenléte és a higgadtsága biztonságot ad. A Liliom Produkcióban is együtt dolgozunk, ő megy tárgyalni, ami azért jó, mert ő sokkal higgadtabb nálam. Engem visz a hév, a lendület, az indulat, és el tud borulni az agyam. És hozzáteszem: ugyan nagyon nőpárti vagyok, a feminizmusom nem a férfiak ellen szól, hanem a nők mellett. Nem vagyok férfigyűlölő, sőt nagyon szeretem a férfiakat. Rengeteget tanultam tőlük, fontos részei voltak és lesznek is az életemnek.”

Tallós Ritában most családja és a barátok próbálják tartani a lelket, érthető módon teljesen összetörte a gyász. „Azt hallottam, jó ideje betegeskedett már Gábor. Rita azonban ugyanúgy mellette állt, támogatta, később ápolta, ahogy annak idején őt a férje. Visszaadhatta mindazt a sok segítséget, szeretetet és pozitív hozzáállást, amit kapott tőle. Sajnos azonban most ez kevésnek bizonyult” – számolt be a Blikknek egy bennfentes.

Kiemelt kép: Szabolcs László/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!