Napi friss

Férjét gyászolja a magyar színésznő: „Az édesapám küldte őt nekem”

Tunyogi Bernadett férje, Soponyai Géza néhány hete még az idei vitorlásszezonra készült.

Olyan kevés idő adatott meg nekik együtt: kevesebb mint hat esztendő házasságban és alig néhány évvel több szerelemben. Soponyai Géza halálának híre nemcsak a vitorlássport világát rázta meg, a hazai színházi szakma mély együttérzéssel gondol özvegyére, Tunyogi Bernadettre, akivel boldogságban, szerelemben éltek az elmúlt időszakban. Esküvőjükre éppen tíz évvel azután került sor, hogy Bernadett elveszítette az édesapját. „Úgy érzem, minden mindennel összefügg, ő fentről is segít, és Gézát is Tunyogi Péter, az édesapám  küldte nekem” – mesélte a színésznő korábban a Bestnek.

Nem hétköznapi szerelem volt az övék, és nem is hétköznapi módon kezdődött. „Koós Rékával 25 éve vagyunk nagyon jó barátnők, ő hívott el egy Kék Harisnya névre keresztelt vitorlásversenyre, amit kifejezetten nőknek rendeztek. Ott, Balatonkenesén találkoztam először Gézával. A többiek mondták, hogy mindig igyekszik a közelemben lenni, állandóan rám köszönt, én viszonoztam a köszönését, de alapvetően meglehetősen hűvös voltam vele. Amikor megkérdezte, hogy van-e kedvem odaülni az asztalukhoz, rávágtam, hogy nincs – elevenítette fel korábban Bernadett a megismerkedésük történetét. – Réka hívott telefonon azzal, hogy hamarosan keresni fog Géza, ő adta meg neki a számomat. Az én drága barátnőm arra kért, hogy a vitorlázó nők nevében álljak szóba ezzel a férfival. Kiderült, Gézának fogalma sem volt, hogy mi kik vagyunk, nem jártas a show-bizniszben, csak úgy keresett, hogy a szalmakalapos lány. Bevallom, nagyon imponált, hogy nem a színésznőt látta bennem, aki a színpadon mindig gyönyörű, hanem az a nő tetszett meg neki, aki edzőgatyában ücsörgött az asztalnál. Elkezdett érdekelni a dolog, de azért még személyes randevút nem adtam, két hétig csak telefonon beszélgettünk. Aztán létrejött a személyes találkozó, és azóta együtt vagyunk.”

Természetesen a pár eljegyezése sem volt átlagos. „Volt egy szabad estém, a kislányom, Maja is az apukájánál volt, így elhatároztam, hogy megnézek otthon egy filmet, és hamar lefekszem. Géza hazaállított egy nagy rózsacsokorral, mire én megkérdeztem: ’Na, mi van, rossz fát tettél a tűzre?’ Két kérdéssel felelt: ’Nem vehettem csak úgy virágot? Nem megyünk el vacsorázni?’ Mondtam, hogy eszem ágában sincs. Azért neki csináltam valami vacsorát. Megkérdezte, megszámoltam-e, hány rózsát kaptam, nem értettem, miért kellett volna ezt tennem, de nekiálltam, akkor fedeztem fel a kis dobozt a virágok között. Egy gyönyörű gyémántköves eljegyzési gyűrű volt benne, olyan, amilyenre minden nő vágyik. Először azt feleltem, kérek öt perc gondolkodási időt, most óra ötven van, ötvenötig várjunk. Feszülten figyelt, én pedig úgy éreztem, ennyi jár egy nőnek. Aztán persze azt feleltem: nekem megtiszteltetés, hogy egy ilyen csodálatos férfi felesége lehetek. Húsz év közöttünk a korkülönbség, de ez egyáltalán nem látszik, Géza annyira sportos, tele van lendülettel, ő megváltoztatta az életemet, még soha senkit nem szerettem ennyire” – mesélte a színésznő az esküvő előtt.

Hogy pontosan mi történt a mindenki által Sopinak becézett Soponyai Gézával, arról egyelőre nem szólnak a hírek. Annyi biztos, hogy néhány héttel ezelőtt a vitorlássport legendája lelkesen készült az idei szezonra. Utolsó nyilvános posztjában ezt írta: „Életem legkülönlegesebb vitorlázószezonja következik.” Így aztán senki sem számított arra, hogy Sopi májusban már egy egészen más útra indul, és az örök vizeken hajózik tovább.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!