Napi friss

Fónay Márta, Csala Zsuzsa és Lorán Lenke – Egymást csak Dundusnak hívták

A három jó barátnő a tévében és a színházban a közönséget szórakoztatta, a négy fal között meg magukat.

„Együtt utaztunk, önálló műsorunk volt. Mi végigjártuk régen a vendéglátóipart az éjszakában, a külföldet, az egész világot együtt. És csak nevettünk, és csak nevettünk… A körülmények hoztak össze minket, vagy az, hogy egy műfajban vagyunk, és egy alkatok vagyunk, egy színháznál vagyunk, nem is tudom, melyik hozta a másikat” – mondta egyszer Csala Zsuzsa arról, hogy mennyire jó barátnők voltak ők hárman Fónay Mártával és Lorán Lenkével. „Dunaalmáson volt az ő és az én családomnak is háza, ott együtt jártunk strandra, és akkoriban még élt a Zsuzsa anyukája, ő is jött velünk. Mi mindig csak nevettünk, órákig utaztunk fellépésről fellépésre, boldogok voltunk, ha nevettethettük a közönséget, igazi barátság volt a miénk” – emlékezett egyszer ­Lorán Lenke. Fónay Márta előbb Csalával barátkozott össze, aztán Lenkével, így alakult ki végül a triumvirátus. Egymást sokszor csak Dundusnak becézték, utalva arra, hogy egyikük sem volt soha nádszálkarcsú, hogy tudtak jókat főzni, és szerettek nagyokat enni. No meg hogy már kislányként is ducik voltak.

Fónay Márta főztjéért kollégái no és persze két barátnője is rajongott, ugyanis a művésznő enni is, de főzni még inkább szeretett, ráadásul legendásan jól tudott, rendszeresen meglepte kollégáit is, éthordóban vitte be nekik a finomságokat próbára, előadásra. Az 1927-es születésű Lorán Lenke maga volt az élet, mindig derűs volt, tele energiával, aki valóban arra született, hogy szórakoztasson, hogy falja az életet. Nincs olyan interjúja, amiben egyszer is megemlítette volna, hogy zavarja az alakja, vagy hogy diétázni akart volna. Sőt!

Megjelent a Story Sztárdiéta!

Ha kíváncsi rá, hogy Csala Zsuzsát ki akarta lefogyasztani, ki miatt hízott vissza, hol volt a triumvirátus törzshelye, elolvashatja a megjelent Story­ Sztárdiéta különszámában.

Kiemelt képek: Arhcív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!