Napi friss

Megindító fotón Bruce Willis és egyéves unokája

Bár a filmsztár állapota egyre romlik, családja fontosnak tartja, hogy a szép dolgokat – unokája születésnapját, házassági évfordulóját – megünnepeljék.

Amióta kiderült, hogy Bruce Willis frontotemporális demenciával küzd, egy emberként áll mellette családja, éjjel-nappal vigyáznak rá. A betegség folyamatos leépüléssel jár, mind szellemi, mind fizikai értelemben, a lánya, Rumer Willis által közzétett fotón pedig jól látszik, hogy Bruce Willis-en mekkora nyomot hagyott az állapotváltozása. A felvétel, annak ellenére, hogy egy nagyon is megható fotósorozat része, egyben elszomorító is, mivel a világhírű színészen már egyértelműen azonosíthatók a betegsége következményei: elmélyültek a ráncai, tekintete pedig fáradtá vált.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rumer Glenn Willis (@rumerwillis) által megosztott bejegyzés

Betegségének első tünetei között szerepelt a kommunikációs nehézségek, amik évekkel ezelőtt megmutatkoztak, és ami miatt Hollywoodban elterjedt a pletyka, miszerint Bruce hanyag, a szövegeit sem képes megtanulni. Azonban kiderült, a sztár még igyekezett minél több szerepet elvállalni, mielőtt a betegsége teljesen elhatalmasodna felette, ám már nehezen találta meg a szavakat a forgatások során. A frontotemporális demencia ugyanis az afázia tüneteit produkálja – ez volt a filmsztár első diagnózisa, de nem sokkal később kiderült, ennél többről van szó. Családja azóta mindenben mellette áll, még volt felesége, Demi Moore is napi vendég, hogy Willis jelenlegi feleségét, Emma Heming Willist segítse az ápolásban.

A filmsztár állapotának súlyosbodásával agysejtjei folyamatosan pusztulnak, ami miatt a beszédproblémák mellé mozgásos és táplálkozási problémák is társulnak majd, ahogyan a viselkedésben is lesznek változások. Bár Willis 2022-ben jelentette be, hogy teljesen visszavonul a filmezéstől betegsége miatt, azt nem tudni, hogy diagnózisa óta mennyi idő telt el.  Az idő előrehaladtával sajnos állapota folyamatosan romlik majd, az orvosok tapasztalatai alapján a betegeknek csupán néhány év adatik meg.

Annyi bizonyos, hogy Bruce Willis a minap 69 éves lett, és ezzel együtt Emmával 15. házassági évfordulójukat is ünnepelték. „Amit tudok, hogy annyi minden van, amit meg kell ünnepelni. Az egyesülésünk és a kapcsolatunk valószínűleg erősebb, mint valaha. Van két okos, vicces és egészséges lányunk. Van egy családi egységünk, amely kölcsönös tiszteletre és csodálatra épül. És egyszerűen csak szeretem és imádom azt a férfit, akihez hozzámentem” – írta ekkor Instagram-bejegyzséében Emma. Hozzátette, igyekszik nem fürdeni a bánatban, mindazok annak ellenére, hogy férje az értelmi képességeinek nagy részét már nem tudja használni: nem olvas, nem beszél, és barátai elmondása szerint már nem egyértelmű az sem, hogy tudja-e, kik vannak a közelében.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!