Napi friss

Ők a magyar nők bálványai – De miért vonzóbbak a göndör hajú férfiak?

Most eláruljuk, mi a titkuk.

Miközben a fél ország nézi megbűvölve a Házasság első látásra sármos pszichológusának, Gaál Viktornak a fürtjeit, szeretnénk jelezni, hogy nem ő az egyetlen hazai férfi híresség, aki bongyorka hajával robbant be annak idején. Elég, ha Balázs Palira, Kamarás Norbertre vagy Soltész Rezsőre gondolunk. Utóbbinak boldog születésnapot kívánunk!

Brit tudósok szerint a göndör haj azért tűnhet vonzóbbnak a hölgyek számára, mert hívei a fiatalos játékosságra és lazaságra asszociálnak. A göndör hajú férfiak kevésbé hajlamosabbak a konformitásra, és ők is keresik a kreativitást és a kihívást a partnerükben.

Egy másik pszichológiai elmélet szerint a göndör haj a genetikai változatosságot és a jó egészséget jelzi, amely ugyancsak vonzó lehet. A genetikai változatosság fontos szerepet játszik az utódok egészségének és túlélési esélyeinek növelésében, ezért a nők ösztönösen vonzódnak göndör partnerükhöz.

További kutatások szerint a göndör hajú férfiak érzékiek és életvidámak, ami szintén vonzó lehet a hölgyek számára. Ráadásul sokak szerint átlagon felül romantikusak.

Kiemelt képek: TV2, RTL, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!