Napi friss

Magyar sztárokat ejtett foglyul a dubaji ítéletidő

Istenes Bence és Csobot Adél a reptéren ragadtak fiaikkal. Liu Shaolin Sándor az elárasztott utcákról jelentkezett be.

Katasztrófa állapotok uralkodnak az Egyesült Arab Emírségekben, ahol az elmúlt 75 évben nem volt példa hasonló özönvízre. Hétfő este kezdődtek az esőzések, és annyi csapadék esett egy nap alatt, amennyi máskor egy év alatt sem. A főváros, Dubaj különösen érintett, ahonnan Liu Shaolin Sándor elképesztő videót tett közzé. A hátborzongató felvételeken az látszik, hogy szinte semmit nem látni a viharban, úgy próbálnak autóval közlekedni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Liu Shaolin (@shaolinliu) által megosztott bejegyzés

Szerencsére a sportoló jól van, ugyanakkor a hatóságok felszólították az embereket, hogy lehetőleg ne menjenek az utcára. Az esőzések miatt ugyanis hatalmas áradások is keletkeztek, amikben legalább egy ember életét vesztette, többen eltűntek. Az autópályák víz alá kerültek, az autók pedig szinte teljesen elmerültek a vízben a nemzetközi tudósítások szerint. Megbénult a reptér forgalma is, ami az egyik legforgalmasabb a világon, a kifutópályákat elöntötte a víz, a folyamatos villámlások miatt pedig a repülők nem tudnak felszállni.

Mint megírtuk, Csobot Adél nemrég épp Balin vett részt egy jógatáborban, ahová családja is követte. Ám épp amikor hazafelé indultak volna, egyenesen belefutottak a viharos időjárásba. Istenes Bence Csobot Adéllal és két kisfiukkal együtt Dubaj repterén ragadtak, és azt sem tudják, mikor indulhatnak tovább – számolt be róla 24 óráig elérhető Instagram-történetben a műsorvezető. Bence egy fotót is közzétett, amin Adéllal látható, és bár láthatóan kimerültek a 24 órája tartó út miatt, jól vannak. Igaz, akkor már 10 órája várakoztak a reptéren, de nem esett bajuk, pedig a hírek szerint még a terminálok alsó szintjeit is elöntötte a víz a reptéren.

Fotó: Instagram

A folyamatos villámlások nagy veszélyt jelentenek, elképzelni is szörnyű, mi történne, ha egy utasokkal teli repülő mellet cikáznának, amire minden esély megvan, ugyanis több villám is belecsapott a Burdzs Kalifába, a világ legmagasabb épületébe. Több utas a reptéren arra panaszkodott, hogy nem kapnak tájékoztatást, mikor indulhatnak tovább, ahogy fogytán a vizük és élelmük is. Istenes Bence is azt írta, egyelőre semmit nem tudnak arról, mikor jutnak haza Magyarországra.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!