Napi friss

Bevallotta halála előtt felesége megölését O.J. Simpson?

76 éves korában feladta a rákkal való küzdelmet az egykor felesége meggyilkolásával vádolt O. J. Simpson. A pert az egész világ élőben követte.

Családja jelentette be a X-en (korábban Twitter), hogy „április 10-én édesapánk, Orenthal James Simpson belehalt a rák elleni küzdelembe”. Közismert nevén O. J. Simpson 76 éves volt, prosztatarákkal küzdött utolsó éveiben, állítólag hospice kezelésre is szorult, amit később tagadtak. Simpson a hetvenes években az egyik leghíresebb amerikai futballjátékos volt, ekkoriban a Juice becenévre hallgatott, később pedig színészként is feltűnt például a Csupasz pisztoly filmekben. Mégis, leginkább a gyilkossági peréről híresült el világszerte.

Megúszta a gyilkosságot, de mégis lecsukták

1995. október 3-án megállt az élet a világon, de Amerikában bizonyosan, az emberek nem használták a mosdót, letették a telefonokat, és leállították a munkát. 100 millió ember figyelte élőben, hogy végül bűnösnek mondják-e ki O. J. Simpsont felesége meggyilkolásával kapcsolatban. Az ítélet jelentőségét mutatja, hogy kihirdetése előtt még az Amerikai Egyesült Államok elnökét, Bill Clintont is tájékoztatták a lehetséges zavargások kitöréséről országszerte. Évekkel később, a Ha én tettem volna címmel megjelent könyvében elborzasztó részletességgel vallotta be Simpson, hogy ha ő ölte volna meg Nicole Brownt és annak vélt vagy valós szeretőjét, Ronald Goldmant, hogyan tette volna. Sokan ezt egy beismerő vallomásnak könyvelték el, amit még halála előtt megtett, ám hivatalosan sosem ismerte el az emberölést. A gyilkos fegyver sosem került elő, ahogyan a felmentést arra alapozta az esküdtszék, hogy nem látták a gyilkosság helyszínén Simpson fehér Broncóját.

Ahogyan hiába találták meg kesztyűjét is, a tárgyaláson kicsi volt O. J. kezére, ami valószínűleg azért is lehetett, mert a bizonyítékot fagyasztóban tárolták, és az összehúzta a bőrt – végül több bizonyítékot is sikerült megtorpedózni az eljárásban. O.J. Simpson a gyilkossági ügy miatt végül nem került börtönbe, a Dream Team néven elhíresült ügyvéd-gárda sikerrel megvédte őt, ami becslések szerint 3-6 millió dollárjába került az akkor már visszavonult amerikai futballistának. Ám mint ahogy a könyvében sem tagadta sosem, igencsak forróvérű volt, könnyen felment benne a pumpa. Többször is összetűzésbe keveredett a törvénnyel, és végül 2007-ben börtönre ítélték fegyveres rablás miatt, miután társaival megpróbálta visszaszerezni az állítólag tőle ellopott sportereklyéit. 2008-ban 33 év börtönre ítélték, aminek csak egy részét töltötte le, 2017-ben kiengedték jó magaviselete miatt.

O. J. Simpson a gyermekeivel felesége, Nicole Simpson Brown temetésén 1994-ben (Fotó: Getty Images)

O.J. Simpsont négy gyermeke és unokái gyászolják

Két házasságából öt gyermeke született, egyikük, Aaren alig kétévesen belefulladt a családi medencébe. Kislánya tragikus haláláról szinte sosem beszélt. Első felesége,  Marguerite Whitley, a kis Aaren előtt még két gyermekkel ajándékozta meg: Arnelle-lel és Jasonnel. Nicole Brown Simpson pedig két gyermeket szült neki: Sydney-t és Justint. A világhírű sztárt a halálos ágyán családja, gyermekei és unokái vették körül, a ma 55 éves Arnelle, aki mindig mellette volt, a gyilkossági tárgyaláson is vallomást tett apja védelmében. Jason 1970-ben született, végig apja mellett volt futball-pályafutásának fontos pillanataiban, úgy tudni, jelenleg séfként tevékenykedik. Sydney és Justin, anyjuk halála után Floridába költöztek, és igyekeztek elzárkózni a nyilvánosságtól, manapság mindketten ingatlanoznak. Jason mindössze ötéves volt, amikor édesanyját meggyilkolták, miközben ő a házban aludt. 2022 februárjában jelentette be az Instagramon, hogy párjával gyermeket várnak, akit Lanának neveztek el.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!