Napi friss

Széphalmi Juliska: „Nem csak dolgozni nem tudok, a hobbimnak is annyi”

A táncművészt nem győzik megnyugtatni az orvosai: idővel mindkét szenvedélyéhez visszatérhet.

Széphalmi Juliskát egy súlyos térdsérülés következtében tavaly novemberben meg kellett műteni. Azóta a táncművész mindennapjait a rehabilitáció teszi ki, szünet nélkül gyógytornára, kontrollra jár, hogy minél hamarabb visszatérhessen régi életéhez. Nem esett kétségbe, hiszen pontosan tudta, mire számítson a műtét után, mivel pár éve már átesett egy hasonló beavatkozáson. Arra a látványra azonban ő sem számított, ami akkor fogadta, mikor először megpillantotta a friss sebhelyét. „Amikor először megláttam kötés nélkül, zokogtam hanyatt fekve az ágyon, nagyon szomorú voltam, és kellett egy fél óra, hogy magamhoz térjek” – mesélte Juliska a Fókusznak.

Az Instagram-oldalán időről időre beszámol követőinek a felépülése alakulásáról, örömmel osztja meg minden alkalommal az újabb mérföldkövet, amit éppen elért. Legutóbbi posztjából azonban kiderül, hogy nem mindenki tudja átérezni, min is mehet keresztül: „Ma valaki kinevetett, hogy azt mondtam, nekem most a rehab a munkám. Pedig így van… Számomra a térdműtét nagy csapás volt. Nem csak dolgozni nem tudok, a hobbimnak is annyi lett egy időre. Kívánom, hogy mindenkinek, aki nevet ezen, annak ne legyen semmi gond a ’munkaeszközével’, ne kelljen megműteni, pláne kétszer, legyen az a lába, kezei, agya vagy a hangszalagja.”

Juliska eleinte az ágyból sem tudott felkelni, még a mellékhelységig eljutni is komoly nehézség volt, az egészséges emberek számára alapvető hétköznapi cselekvéseiről, mint a főzés, vezetés vagy maga a járás, nem is beszélve. Egy órába telt a reggelijét és a kávéját elkészíteni. Eleinte szkeptikusan álltak a kérdéshez, de gyors fejlődését és jelen állapotát elnézve, orvosa és gyógytornásza is egyetértenek abban, hogy a tánc mellett a másik szenvedélyéhez, a hosszútávfutáshoz is visszatérhet. Elképesztő tempójú regenerálódásában gyógytornásza szerint a végtelen kitartása, szorgalma, türelme mellett a szakmájából adódó testtudata segíti előre a táncost. „Meg az, hogy mindig betartom a szabályokat!” – egészíti ki ki Juliska a felsorolást.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!