Napi friss

Paprika Dorina – Családja már könyörög neki, hogy ne fogyjon tovább

Közel egy év alatt több mint negyven kilót fogyott a Séfek séfjében megismert Paprika Dorina, ám ha tükörbe néz, ma is az egykori, túlsúlyos énjét látja viszont.

Nemrég szűk körben ünnepelte Paprika Dorina a tizenkilencedik születésnapját. A jeles napon családtagjai azon dolgoztak, hogy mosolyt csaljanak az arcára. Ők tehetetlenül szemlélik, ahogy Dorina napról napra soványabb, de úgy tűnik, a gyógyulás felé vezető első lépést sikerült megtennie azzal, hogy pszichológus segítségét kéri.

Zörögnek a csontjai

Már akkor sem lehetett nem észrevenni, mikor először felbukkant a televízió képernyőjén. És nemcsak a különleges, ­Paprika vezetékneve miatt, hanem a tűzrőlpattantsága, cserfessége, szókimondása, humora is magával ragadta a nézőket. Úgy tűnt, a teltkarcsú lány jól érzi magát a bőrében. Nem így volt. Dorina drasztikus fogyókúrába kezdett, hogy megszabaduljon felesleges kilóitól, melyek 2021 után, felborult hormonháztartása miatt kúsztak fel a testére. Tavaly márciusban váltott életmódot. Új nő lett, a tűz mégis eltűnt a szeméből. „Magamnak is be kell ismernem, önértékelési problémáim vannak. Önképzavarral küzdök. Ha belenézek a tükörbe, még mindig a régi Dorinát látom, pedig közben több mint negyven kilót fogytam, és a családom szerint már zörögnek a csontjaim. Ők már könyörögnek nekem, hogy hagyjam abba azt, amit csinálok, de néha úgy érzem, a saját tetteimre sincs ráhatásom. Mentálisan szétestem – hangzik drámai vallomása. – Tisztában vagyok vele, hogy szakember segítségét kell kérnem. Érzem. Folyamatban van az ügy.”

Szülei nagyon aggódnak érte (Fotó: Archív)

Naponta főzött

Dorina tavaly nyáron szerepelt a Farm VIP című realityben is, melynek forgatását már tíz-tizenöt kiló mínusszal kezdte, de a műsor után turbófokozatra kapcsolt. „Az egészségem miatt kitartó voltam. Inzulinrezisztens lettem, és policisztás petefészek szindrómát diagnosztizáltak nálam. Az elején persze sóvárogtam bizonyos ételek után, de szerintem agyban dől el minden” – mondja. A cukrot cukorpótlóra, a finomlisztet teljes kiőrlésűre cserélte. A tésztáknak, kenyereknek, nassolnivalóknak búcsút intett, és egyre több zöldség, gyümölcs, csirkemell és lazac került a tányérjára. „Az intenzív fogyókúra után kicsit lazábbra engedtem a gyeplőt, az édességek kivételével már mindent fogyasztottam, az adagokra viszont nagyon odafigyeltem, és rengeteg vizet ittam. Olvadtak le rólam a kilók.” Tette mindezt úgy, hogy naponta kétféle meleg ételt készített, egy fogást a családjának és egyet magának. Életmódváltása fő csapásvonalát az étkezése adta, a sport mindig gyenge láncszem volt az életében. „Én a gyaloglást választottam, időnként futottam, és olykor-olykor elmentem edzőterembe. Idén szeretnék majd nagyobb hangsúlyt fektetni a mozgásra.”

A Hal a tortán felvételein is szívesen kóstolta a sztárok fogásait (Fotó: TV2)

Egyedülálló lett

Ez azonban egyelőre lehetetlen. Néhány héttel ezelőtt köldöksérvműtéten esett át, így még a lábadozás időszakában van. Fizikai megterhelésről szó sem lehet. „Sokat pihenek. Még főzni sem főzök, inkább rendelem az ételt. Elvagyok a magam kis világában, építgetem magam. Magánéleti problémáim is adódtak, kisebb-nagyobb változások történtek az életemben” – ismeri be. Dorina hosszú ideig boldog párkapcsolatban élt civil kedvesével, akivel kerülték a nyilvánosságot. Most azonban hullámvölgybe érkeztek. „Jelenleg nem élek együtt a párommal, de jó a kapcsolatunk egymással. Nem egy harmadik fél miatt alakult így, és nem is a fogyókúrám miatt. Neki túl szép lelke van a média világához, nem akartam őt kitenni annak, ami ezzel jár, csak ezért nem mutogattam.” A „hogyan tovább” még a jövő zenéje, addig is Dorina a gyógyulására koncentrál. Közben a kozmetikusi tanulmányait sem hanyagolja el, ha minden jól megy, jövő januárban leteszi a záróvizsgáját. Nagy álma, hogy saját kozmetikai szalonja legyen.

Lecserélte a ruhatárát

Ekkora súlyvesztésnél egyértelmű volt, hogy Dorinának az egész ruhatárát cserélnie kell. „Nem élveztem a vásárlást. Még keresem a stílusom, azt, hogy az új testemnek mi áll jól. Lassan önmagamra találok. A nőideálom mindig a hosszú fekete haj, a szép, természetes smink volt. Én ezen az elven próbálok maradni az új ruháimban is” – meséli.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!