Napi friss

Gáspár Kata – Beteljesítette nagymamája álmát

A színésznőre nagyon büszke volt a nagymamája.

Nemrég debütált az RTL-en A renitens, amelynek főszereplője Gáspár Kata, aki a csatornának adott interjújában gyerekkoráról és karrieréről is őszintén mesélt. Színészcsaládból származik, Bánsági Ildikó és Gáspár Sándor Kossuth-díjas színművészek lánya, de orosz származású, anyai nagymamája is színésznő szeretett volna lenni, azonban édesanyja, Kata dédnagyanyja keresztbefeküdt ennek az álomnak… Kata nagymamája később büszkélkedve adta édesanyja tudtára: mégiscsak lett színész a családban. Nem is egy: először Bánsági Ildikó, majd maga Kata. „Életem első filmbemutatója volt, a moziban jöttünk le a lépcsőn, és azt láttam, hogy a nagymamám egy akkora virágcsokorral érkezett, hogy löki félre az embereket. Nagyon büszke volt ránk mindig” – mesélte most Gáspár Kata.

Bár nagymamájával ellentétben ő az álommunkájában dolgozhat, neki sem volt egyszerű az idáig vezető út. „A szüleim mindig is úgy gondolták, hogy nem engednek gyerekszínészként dolgozni. Hiába voltak felkérések színházba, filmbe, sorozatba, még szinkronba is, nem engedtek. Volt is ebből sírás otthon. Amikor ott voltak a forgatókönyvek az asztalon, és azt csinálhattam volna, mint a szüleim, de ők azt mondták, hogy nem, az nagyon fájt.” Kikötötték, csak akkor engedik Katát a szakmába, ha elég idős lesz ahhoz, hogy saját maga miatt akarja csinálni. Visszagondolva, a színésznő kifejezetten hálás ezért a szigorért, annak ellenére, hogy annak idején nagyon megviselte. De még így is úgy nőtt fel, hogy folyton megvádolták, a szülei miatt protekciója van. „Engem négyszer nem vettek fel az egyetemre. Nincs is miről beszélni, hisz nem történt meg a protekció. A legjobban alakult, ez a pálya tisztán az enyém, én küzdök meg érte nap mint nap, ilyenformán nekik ehhez semmi közük nincs.”

Körtepálinka és gin-tonic

Gáspár Kata a megterhelő forgatási időszakok között igyekszik sokat pihenni, az interjúban pedig elárulta, kicsit sem hétköznapi kedvenc kikapcsolódási módját. „A kedvenc közegem tulajdonképpen, hogy édesanyám lépcsőjén ülök mackós, szakadt cuccban, lavórba vágom a rohadt körtét, hogy körtepálinkát csináljak, amit igazából nem is szeretek, ezért ott van egy gin-tonic mellettem. Ez az, ami engem maximálisan kikapcsol.”

Kiemelt képek: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!