Napi friss

Sárközi Ákos: „Nálam 90 százalékban a hölgyek ették meg a bikaherét”

Kevesen tudják, hogy a Michelin-csillagos séf egyik specialitása, hogy ismeretlen anyagokból készít ínyencségeket a vendégeinek.

Az ismeretlen alapanyagok körébe első hallásra meglehetősen furcsa dolgok is beletartozhatnak. „Nálam 90 százalékban a hölgyek ették meg a bikaherét” – hangzott el a meghökkentő mondat az Éva magazin Mesélj, Anyukám! című podcastjában. „Nem tudták, hogy azt esznek, pont azért, mert ezt az ételt  rózsaformában csináltam meg. Imádták. Minden egyes pillanatát élvezték annak a vacsorának” – mesélte, majd így folytatta: „Ehhez kell persze egyfajta nyitottság, bátorság, ugyanakkor kétségtelenül egyfajta bizalom is, hiszen nem azért vagyok ott, hogy megmérgezzek bárkit. Van, amikor ennél durvábbakat is szoktam csinálni. Például, amikor nem is az étteremben fogyasztja el a kedves vendég az egyik fogást, hanem elviszem valahova. Volt olyan, akinek a Bazilika kellős közepére vittem ki egy asztalt, és ott etettem meg egy fogást, a turisták gyűrűjében” – tette hozzá.

A sztárséf arról is lelkesen mesélt, hogy otthon a konyhában a felesége, Éva a főnök, aki ennek ellenére valamilyen ürüggyel gyakran becsábítja főzni. „Legtöbbször azt mondja, hogy sokkal gyorsabban megfőzöm az ételt, és ez egy nagyon jó mozgatórugó. Igaz, erre mindig mondom, oké, én megfőzöm, de te mosogatsz” – mesélte nevetve, majd gyorsan megjegyezte, a mosogatással sincs semmi baja. „Hülye dolog, de nagyon szeretek mosogatni. Mindig bekapcsolok egy zenét, és ahelyett, hogy a mosogatógépbe raknám a szennyest, elmolyolok egy kis szivaccsal. Persze, nem mindennap mosogatok így el, csak amikor kedvem van, de olyankor mindig egy kis énidőt rakok bele.”

Arról is szó esett, hogy éppen házfelújításba fogtak, így a konyha átmenetileg nem üzemel. „Most egy rezsóm van, azon szoktam én főzni. Illetve, kaptam Fördős Zé barátomtól egy sütőt, hogy amíg a konyhám elkészül, addig tudjak valamit sütni. De egyébként fantasztikusan megtanultam ételt rendelni Évi nevén. Ebben nagyon profi vagyok” árulta el nevetve.

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!