Napi friss

Tóth Nikolett, a Jókai utcai házomlásban megsérült balerina: „Hiszem, hogy fogok tudni sétálni”

Orvosai mindössze tíz százalék esélyt látnak arra, hogy egy nap lábra tud állni, ő azonban biztos magában. Édesanyja, családja, barátai egy emberként hisznek benne.

Az Operettszínház egykori balerinájára, Tóth Nikolettára másfél éve omlott rá egy terézvárosi ház homlokzata, és annyira súlyos koponya- és gerincsérüléseket szenvedett, hogy tolószékbe került. Orvosai szerint ez nagy valószínűséggel nem is fog változni. Ő mégis bizakodó, hiszi, hogy a teste, amivel egész életében dolgozott, egyszer még működni fog. „Amikor ezt a tíz százalék esélyt realizáltam, én annak nagyon megörültem. Úgy gondoltam, hogy a tíz százalék sokkal több, mint a nulla. És még mindig bízom magamban és a testemben – kezdte mosolyogva Nikolett a Palikék Világa by Manna legutóbbi adásában. – Vannak pozitív irányban fejlődések, nagyon aprók, de vannak. Így a mai napig hiszem, és bízom benne, hogy fogok tudni sétálni. Azt már elfogadtam, hogy balettművész nem leszek, azt már a gerincem állapotából adódóan sem kivitelezhető, de járni fogok, ezt tudom!”

Nikolett minden hétköznap jár rehabilitációra, gyógytornára, illetve robotterápiára, hétvégente viszont pihen. „Nem egyszerű, mert nagyon sok mindenben kell segítség, egyedül nem igazán tudok működni – folytatta, majd megjegyezte, hogy noha ez a kiszolgáltatottság nem kényelmes a számára, bőven talál a hétköznapokban örömöt. – Ha a gyógytorna során valami kis fejlődést látok, hogy hú, ez most jobban megy, mint tegnap, vagy kicsit mást érzek, máshogy érzem, akkor ezekbe tudok kapaszkodni.”

Mint mondta, mindig is kitartó volt, erre még a balett tanította meg, és ezt most tudja is kamatoztatni. Muszáj türelmesnek lennie saját magával szemben, szerencsére ez is egyre jobban megy már neki. „Ez egy baromi lassú és hosszadalmas folyamat. És hogyha nem vagy türelmes magaddal… Szóval egyik napról a másikra nem áll fel az ember.” Legnagyobb támasza az édesanyja, de a barátai, egykori kollégái is mellette állnak, viszont a vőlegényével, akivel együtt szenvedték el a balesetet, már nincsenek együtt. Erről közösen döntöttek, túl sok volt a nehézség, amit már nem tudtak megoldani, és Nikolett sem várta el volt párjától, hogy egy életen át gondozza őt, így elengedte.

Kiemelt kép: YouTube/Palikék Világa by Manna

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!