Napi friss

Polyák Lilla elárulta, volt férjét megviselte, hogy el kell szakadnia kisebbik fiától

A közelmúltban Kanadába költözött színész házaspár Vujity Tvrtko podcastjában mesélt kinti mindennapjaikról.

A színésznő most arról is beszélt, milyen gondos tervezés, egyeztetés előzte meg életük legnagyobb döntését. „Szerettem volna a családot egyben látni. Zsombor (Homonnay Zsolttal közös nagyobbik fia – a szerk.) teniszösztöndíjjal két éve nyert Amerikába egyetemre felvételt, és most másodéves, a kicsi (Bulcsú – a szerk.) meg közölte: ’Anya, tudod, hogy én is megyek, ha leérettségiztem. De miért nem megyünk hamarabb?’” Polyák Lilla nem tagadta, volt férjét megviselte, hogy el kell válnia a kisebbik fiától. „Mondtam, hogy ülj le a fiaddal, és Bulcsúnak is mondtam, beszélj apával. Ha Bulcsú nem akart volna jönni, akkor vagy nem indulunk el, vagy fenntartjuk neki a lehetőséget, hogy otthon tanulhasson tovább, mint ahogy Zsolt meg is kérdezte erről. A válasz az volt: ’Apa, én akarok menni a legjobban.’”

Polyák Lilla és férje először beszélt részletesen arról, hogyan jutottak fokozatosan arra az elhatározásra, hogy máshol kezdjenek új életet. Gyakorlatilag mindent a nulláról. „Lillával azt éreztük, hogy évek óta ugyanazokat a szerepeket játsszuk, ugyanazokat a köröket futjuk – jelentette ki Gömöri András Máté, és felesége is szókimondóan nyilatkozott. „Nagyon sokszor éreztem azt mostanában, hogy a szelekció egyre kevésbé tehetségalapú. Nem azt akarom mondani, hogy természetesen nem csúsztak be olyan választások, amik jó döntések voltak, és tehetséges ember kapta az adott szerepet. De mindig azt éreztem, hogy ha nem is vagyok egy könnyű eset, ha nem hajlik a gerincem eléggé, vagy túl szókimondó vagyok – mert ezeket megkaptam az évek folyamán –, akkor az, amit tudok, vagy az, amit teljesítek, mindig elég volt arra, hogy helyem legyen a pályán” – magyarázta Lilla, aki azt is hozzátette, az itthoni környezet annyira megváltozott, hogy igazán semmi sem marasztalta.

Ugyanakkor mindketten hangsúlyozták, hogy nem szakadnak el Magyarországtól, hiszen Lilla rendszeres időközönként turnézik, Máté pedig bármikor szívesen visszajön egy sorozat vagy a kedvére való színházi szerep kedvéért. A színésznő arról is beszélt, milyen különbséget lát Kanada és Magyarország között. „Azt érzem, hogy a szociális háló sokkal jobban megtart Kanadában – mondta, és az ottani egészségügyi ellátást és oktatást is elismerően említette. Azt is elárulta, volt korábban egy körülbelül kéthetes próbaidőszak, amikor alaposan körülnéztek. – Tudományos alapon mentünk. Kaptunk egy meghívást a barátainktól, és oda már úgy mentünk, hogy megnézzük, na, behúz-e minket a város. Aztán ez nem volt kérdés, ott voltunk majdnem két hetet, és szerelem volt nagyjából első látásra…”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!