Napi friss

Puskaporos a hangulat az új magyar sorozat forgatásán

Gőzerővel forgatják a S.E.R.E.G. című új hazai szériát. Kamarás Iván egy ezredest alakít a történetben.

A sorozat szakmai ­tanácsadója, Pálinkás Szilveszter főhadnagy nem ­kímélte a sorozat sztárjait, így Györgyi Annától, Kamarás Ivántól és Csórics Balázstól is tökéletes fizikai erőnlétet követelt meg ahhoz, hogy hitelesen magukra ölthessék az egyenruhát. A színészek megtanulták a fegyverhasználat csínját-bínját, az alaki mozdulatokat, és minden apró, elsőre talán jelentéktelennek tűnő momentumot ahhoz, hogy tökéletes alakítást nyújthassanak. A szakértő szerint a színészek valóban megállnák a helyüket a Magyar Honvédség kötelékében. Ráadásul nagyon hamar ráébredtek arra, mi az a bajtársiasság. „Én magam nem voltam katona, de úgy érzem, folyamatos kiképzésen vagyok, mert az eddigi szerepeim megkövetelték ezt” – mesélte Kamarás Iván a film sajtónyilvános forgatási napján, miközben épp egy harcászati jármű tetejére kapaszkodott fel. A TV2 új sorozatának alaptörténete egyébként röviden annyi, hogy a főhőst alakító Csórics Balázs öt évvel ezelőtt részt vett egy balul elsült iraki misszióban, ami miatt jelenleg irodai munkát végez. Egykori parancsnoka, Kamarás Iván mára a riválisa lett, miközben a magánéleti kudarcok sem kerülik el.

Balla Eszter és Csórics Balázs

Ráadásul problémás fiát is besorozzák, ez pedig, hogy stílusosak legyünk, számos puskaporos helyzetet teremt majd, ahogy egy újabb misszió lehetősége szintén megkeveri a szálakat, és a szerelmekről még szót sem ejtettünk… Csórics Balázs feleségét Balla Eszter játssza, és az alkotók ígérik, fordulatokban nem lesz hiány. Meglepő módon ennek a kemény szakmát bemutató sorozatnak a rendezői székébe egy nő, nevezetesen Domb­rovszky Linda ülhetett. „Komoly kutatómunka előzte meg azt, hogy elvállaltam a rendezést. Szinte minden karakter mögött van egy valódi katona, aki remélhetőleg majd magára ismer” – jegyezte meg titokzatosan a rendezőnő.

Györgyi Anna édesapja is katonatiszt volt

Katonai lakó­telepeken nevelkedett

Györgyi Anna egy altisztet formál meg a sorozatban, és mint kiderült, a katonai pálya nem idegen a számára. A színésznő édesapja magas rangú tiszt volt, a család sokáig élt katonai lakótelepen. Ő pedig a mai napig ámulattal néz az egyenruhás férfiakra. Az már a sors játéka, hogy édesapja korábban dolgozott azon a Szentendrei Altiszti Akadémián, ahol Anna forgatott.

Kiemelt kép és fotók: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!