Napi friss

Valami nem stimmel a Nemzet Színésze választás körül

Benedek Miklós helyére szerdán választottak volna új tagot a Nemzet Színészei, de betegség miatt elnapolták az eseményt.

A Blikk információi szerint az utolsó pillanatban, kedd délután a Nemzeti Színház titkára megkereste az érintetteket, és lemondta a szerdára tervezett Nemzet Színésze választást, ahol Benedek Miklós helyére választottak volna új tagot maguk közé a művészek. A bulvárlap úgy tudja, az ok az igazgató, Vidnyánszky Attila korábbi balesete volt. „A Nemzeti Színház vezérigazgatója betegsége okán el kellett halasztani a Nemzet Színésze választást” – tudatta a a teátrum sajtóosztálya, ám azt nem tudták megmondani, mikorra várható a találkozó pótlása.

Kérdéses azonban, hogy egyáltalán miért szükséges Vidnyánszky Attila részvétele a szavazáson. A Nemzet Színészét ugyanis a grémium tagjai választják, a Nemzeti igazgatójának nincs szavazati joga, és elvileg semmilyen módon nem befolyásolhatja a szavazás menetét, így személyes jelenlétét semmi sem indokolja ezen az eseményen.  Egyébként magához a szavazáshoz sem kell személyesen jelen lenni a művészeknek, ugyanis többször előfordult már, hogy egy-egy tag telefonon szavazott, hiszen idős korára vagy betegségére való tekintettel nem tudott részt venni a gyűlésen személyesen. Az tény, hogy az a szokás, hogy az újonnan megválasztott művészt a Nemzeti Színház igazgatója hívja fel telefonon, de az, hogy Vidnyánszky lába megsérült, aligha akadályozza a telefonálásban.

Kiemelt kép: Vörös Szilárd/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!