Napi friss

Az Operettszínház kirúgott színésze nem hagyja magát – Reagált a róla terjengő pletykákra

Sándor Péterért egy hete indítottak petíciót a nézők, hiába. Végül kirúgták a teátrumból.

Nagy port kavart, hogy a Budapesti Operettszínház megvált a közönség egyik legnagyobb kedvencétől, Sándor Pétertől. Bár a nézők még petíciót is indítottak érte, és a teátrum is elismeri a színész képességeit, végül úgy döntöttek, szerződést bontanak vele, mert „Sándor Péter az utóbbi időben a színház falain belül tett megnyilvánulásainak tartalma és hangneme bármely más színházban elfogadhatatlan lenne, ahogyan a Budapesti Operettszínházban is védhetetlen”, olvasható a színház honlapján. A színészt telefonon értük el, szerettük volna, hogy reagáljon a menesztésének hírére, de ezúttal nem kívánt nyilatkozni. Korábban a story.hu-nak azt mondta, reméli, visszatérhet az Operett színpadára.

A teátrum egyébként nem részletezte, hogy egészen pontosan milyen konfliktusok vezettek a kirúgásig. A nézők nem is értik, hogy kedvencük kivel, kikkel szemben beszélt elfogadhatatlan stílusban. Ugyanakkor a Reddit nevű pletykaportálon pár hónapja szóba került a népszerű színész, és olyanok írtak róla, akik dolgoztak vele korábban, vagy akiknek ismerőse munkakapcsolatban állt vele. „Nagyon jó fej, dolgoztam vele” – írta egy felhasználó. „Ismerem évek óta, ambivalens karakter. Sokszor teljesen indokolatlan megmondóembernek hiszi magát, aztán ezeket a posztjait törli, mindenféle összeesküvés-elméleteket kreál, ha nem neki adnak szerepet, elég labilis valaki. Mindezek mellett elvitathatatlan, hogy istenadta tehetség, de egyszerűen lehetetlen vele együtt dolgozni” – írta egy másik, mire egy harmadik a következőt reagálta: „Az egyik barátnőm az Operettben dolgozott, hasonlóakat mesélt róla, bár ő ezt így nem mondta, hogy lehetetlen volt vele együtt dolgozni, ő kedvelte is, de ahogy mesélte, tényleg nem egy egyszerű ember. Az már az én személyes véleményem, hogy elképesztő tehetség, ha lehet, én vele nézek meg minden olyan darabot, amiben szerepel, meg el tudok vonatkoztatni azoktól, amiket hallottam róla.”

A kommentekhez aztán meglepő módon Sándor Péter is hozzászólt. „Sziasztok! Sándor Péter vagyok! Nyugodtan kérdezzetek bármit. Bár le szeretném szögezni, hogy jó néhány állítás inkább fals feltételezés, mint valóság szülte információ” – írta a színész, aki aztán a fenti kommentre is reagált. „Soha nem töröltem a posztjaimat, amelyek társadalmi vagy a szakmámra irányuló problémákat feszegetett. Összeesküvés-elmélet, meg nem kapott szerepek? Ha nem kaptam volna meg ’vágyaim szerepeit’, amelyekkel remélhetőleg tudtam adni nektek a darabokon keresztül, most nem beszélnétek az állítólagos személyiségemről. Bár a földönkívüliekben hiszek” – írta.

Azt sem hagyta szó nélkül, amikor valaki azt írta róla, direkt sebesítette meg magát egy próba során. „A jelenlegi munkatársaim dolgoztak együtt vele, és mindenki azt mondja róla, hogy mentálisan nagyon instabil. Például volt Győrben egy ’balesete’ a Jézus Krisztus Szupersztár című előadás alatt, amit állítólag direkt okozott magának…” – így egy felhasználó. Sándor Péter erre a következőt válaszolta: „Az említett előadásban volt egy ’színpadi öngyilkosság’ jelenet. Jeleztem a próbák során, hogy veszélyesnek tartom a kivitelezés módjának feltételeit. Erre azt a reakciót kaptam, hogy ’Nagy vonalakban megcsinálod, vagy ha nem, más fogja.’ Megcsináltam, és majdnem meghaltam. Szerencsére élek. Visszautasítom, hogy szándékosan akartam volna megölni magam, még ha a szerepem ezt is sugallta sok embernek. Aki ilyet gondol és terjeszt, magával kell elszámolnia.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!