Napi friss

A Koh-i-Noor gyémánt átka ül a királyi családon?

Egyik csapás a másik után sújtja őket, az elmúlt hetekben szinte már egészségügyi krízishelyzetet teremtve. Sokan természetfeletti erőkről suttognak, de ennél e világibb magyarázat is akad.

Mindenkit megdöbbentett, mikor kiderült, hogy Károly királyt rákkal diagnosztizálták, rögtön azután, hogy a megnagyobbodott prosztatája miatt szorul kórházi kezelésre. Pedig már az nagy meghökkenést keltett, amikor nemrég kiderült, hogy egyszerre három „főállású” királyi családtag is kiesik hosszabb-rövidebb időre a munkából, és kénytelen betegszabadságra menni. Először Katalin hercegné, aki hasi műtétje miatt hosszú hetekre eltűnt a nyilvánosság elől, és hosszan tartó lábadozás után várhatóan csak húsvét után tér vissza majd hivatalos teendőihez. Férje, a trónörökös Vilmos herceg az előállt helyzet miatt szintén kénytelen volt lemondani minden programját, hogy helytálljon beteg felesége és három gyerekük mellett.

Betegség miatt zárva

És mintha mindez nem lett volna elég, szinte ezzel egy időben érkezett a hír, hogy András herceg exfeleségénél, Fergie-nél – a magyarul Sarah yorki hercegnéként is ismert Sarah Ferguson­nál – agresszív bőrrákot diagnosztizáltak. Méghozzá alig fél évvel azután, hogy masztektómiát, azaz melleltávolító műtétet hajtottak végre rajta a nyáron diagnosztizált emlőrákja miatt. Alig épült fel abból az operációból, most itt az újabb rosszindulatú daganat, ezúttal melanoma formájában. Hiába bizakodó a hercegné – Beatrix és Eugénia hercegnők édesanyja –, hogy időben felfedezték a bajt, ez a kettős csapás a helyében bárkit kétségbe ejtene. Angliában pedig máris azt suttogják, hogy valamiféle átok sújtja a királyi családot.

Sarah yorki hercegnét nemrég operálták (Fotó: Profimedia)

Sok a feszültség, nagy az ár

Csak nem a brit királynéi koronát ékesítő, híres-hírhedt Koh-i-Noor gyémánt hoz rontást rájuk, ahogy azt a természetfeletti erőben hívők jó ideje beszélik, és ezért érik egymást az aggasztó hírek? A hagyomány szerint ugyanis a drágakő, amelynek megszerzéséhez sok vér tapadt a századok során, ugyan hatalmassá teszi tulajdonosát, de a világ minden szerencsétlenségével is megismerteti… Az biztos, hogy mostanában feltűnően rájár a rúd a királyi családra, de nem kell ehhez valamiféle sötét átok. A sokasodó egészségügyi gondoknak könnyen közük lehet az elmúlt évek súlyos feszültségeihez, és a híres famíliában kialakult sokféle ellentéthez. A Harry és felesége, Meghan körüli botrányok no meg András herceg viselt ügyei, a sok elnyomott, kibeszéletlen érzés és szőnyeg alá söpört probléma előbb-utóbb toxikus környezetet teremt, ami végül könnyen megbetegítheti az embereket. Fergie-nek például aligha lehet könnyű megemészteni a kiskorú lány szexuális bántalmazásával vádolt exférje kínos ügyeit, különösen, hogy az Epstein-aktákból újabb friss, szégyenteljes részletek kerültek napvilágra.

A híres Koh-i-Noor gyémánt hoz rontást rájuk? (Fotó: Getty Images)

Nem is volt egyáltalán operáció?

Ami az utóbbi időben még a megszokottnál is vékonyabbnak tűnő Katalint illeti, a közelebbről meg nem nevezett hasi műtétjével kapcsolatban a legvadabb találgatások láttak napvilágot. Kezdve azzal, hogy ő is rákos – amit a Kensington-palota szóvivője rögtön cáfolt –, azon át, hogy el kellett távolítani a méhét, vagy épp ellenkezőleg, bonyolult procedúrával próbálták megmenteni azt. Felröppent, hogy talán plasztikai műtétet végeztek rajta, vagy hogy egyáltalán nem is volt semmilyen operáció, hanem bulimia miatt kap kezelést, netán ideg-összeroppanást kapott, és egy klinikán ápolják… Utóbbi nem is lenne olyan meglepő, amennyi feszültséggel az elmúlt évek botrányai közepette szembe kellett néznie ebben a családban, miközben a leendő trónörököst neveli. Az mindenesetre különös, hogy abban a londoni magánkórházban, ahol állítólag a hercegnét műtötték, egy hét alatt mindössze egyszer járt látogatóban Vilmos herceg. Az állítólag előre tervezett műtét híre pedig a királyi család közvetlen közelében dolgozó alkalmazottakat is teljes meglepetésként érte.

Kiemelt képek: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!