Napi friss

Újabb nagy dobásra készül a két hollywoodi nagyágyú

Az Ikrek forgatás alatt kialakult barátság Arnold Schwarzenegger és Danny DeVito közt a mai napig tart.

Elképzelni is nehéz két különbözőbb sztárt, mint a megtermett, egykori testépítő bajnok Terminátort és a pöttöm termetű, alig 147 cm magas komikust. Mégis közös filmjüknek hála, máig közeli jó barátok, annyira, hogy a legbensőbb gondolataikat is megosztják egymással. Sőt olykor együtt mulatnak a Coachella­ fesztiválon! Ez pár hónapja egy közös interjúból derült ki, amelyben Danny DeVito faggatta Arnold Schwarzeneggert. Az izompacsirta pedig nemcsak arról mesélt régi cimborájának, hogy az osztrák faluban, ahol felnőtt, pottyantós budijuk volt, de az elmúlással kapcsolatban is őszintén megnyílt neki: hosszan lamentált arról, mennyire zavarja a halál gondolata, mivel imád élni, és nagyon élvez mindent, amit csinál.

Testvérek már nem lesznek

A két hollywoodi veterán nemrég újra találkozott: Schwarzi­ elment megnézni barátját egy Broadway-előadásban, és közös fotót is posztolt vele az Instagram-­oldalán, ezen DeVito­ lánya, Lucy is szerepelt. „A testvérem! Olyan fantasztikus volt látni Dannyt a színpadon, ahogyan szórakoztatta, megnevetette a közönséget. Alig várom, hogy újra együtt dolgozzunk” – áradozott a 76 éves Schwarzi. Három évvel idősebb és két fejjel alacsonyabb kollégájával összesen három filmben játszottak már együtt, és most, 35 évvel az Ikrek bemutatása után ismét közös munkát terveznek. Arról már letettek, hogy tető alá hozzák a meglepő testvérpárost bemutató mozi folytatását, mivel az egykori sikerfilm rendezője, Ivan Reitman 2022-ben meghalt. Vele korábban terveztek egy második részt, amelyben a két iker felfedezte volna, hogy van még egy testvérük, vagyis valójában hármas ikrek – Eddie Murphy lett volna az elveszett harmadik… Ebből már nem lesz semmi, de van más terv. „Egy ideje készülünk valamire, aminek nincs köze az Ikrekhez. Két jóbarát közös projektje lesz, mivel nagyon jól érezzük magunkat együtt, és remekül kiegészítjük egymást” – mesélte DeVito.

Az Ikrekben DeVito és Schwarzi lubickoltak a szerepeikben (Fotó: Archív)

Mindketten nagyot szakítottak

Annak idején az Ikrek sikerével amúgy nemcsak azért jártak igazán jól, mert életre szóló barátot szereztek egymás személyében, hanem mert a bevételből igencsak szép summa ütötte a markukat. Mivel az addig csak akcióhősként ismert Schwarzeneggernek ez volt az első komikusi szerepe, a producerek tartottak tőle, hogy a film esetleg bukás lesz. Ezért a két főszereplő és rendező abban állapodott meg a mozit gyártó stúdióval, hogy nem a szokásos sztárgázsit kapják fizetésként, hanem közösen az övék lesz a profit 40 százaléka. Ez utóbb remek döntésnek bizonyult, hiszen a vígjáték igazi kasszasiker lett, 216 millió dollárt termelt világszerte. Ki lehet számolni, hogy még ha háromfelé kellett is osztani, végül Schwarziék igencsak szép nyereséget tehettek zsebre – mindnyájuk karrierjének ez volt a legzsírosabb bevétele…

Füstölgés az állatseregletben

DeVito mesélt arról, hogy máig összejárnak a Terminátorral, többnyire ő látogatja meg utóbbit az otthonában. „Ahelyett, hogy nyilvános helyeken találkoznánk, inkább át szoktam ugrani hozzá, ami sokkal szórakoztatóbb. Ugyanis van egy halom állata, akik folyton ott sertepertélnek körülöttünk, gyakorlatilag ők a főnökök a házban. Mi meg ott ülünk és szivarozunk” – mesélte. Schwarzenegger valóban nagy állatbarát, az Instagram-­oldalán is gyakran megmutatja, hogy nemcsak a kutyáinak van szabad bejárásuk a házába, de a miniszamarának, Lulunak, a törpepónijának, Whiskey-nek és a kismalacának, Chanel­nek is. A szamarat a barátnőjének, Heather Milligannek köszönheti, aki szerint a póni magányos volt, ezért hazahozott neki egy társat… Párjával a négygyerekes sztár amúgy több mint tíz éve együtt van, míg a 79 éves DeVito, aki három gyerek apja, éppen ennyi ideje él külön a feleségétől, Rhea Perlmantól, akivel máig nagyon jó barátok maradtak.

A volt kormányzónak van törpepónija és szamara is (Fotó: Profimedia)

Akit nem lehet átverni…

Schwarzenegger­ az Ikrek forgatásán ütős csíny áldozatává vált. A munka szüneteiben sokszor együtt füstöltek DeVitóval, a komikus pedig egyszer a tudta nélkül marihuánát csempészett a kollégája szivarjába. „Úgy beszívtam, hogy elfelejtettem a szövegemet. Szerencsére a rendező is poénra vette a dolgot” – mesélte Schwarzi. Évekkel később megpróbálta visszafizetni a kölcsönt barátjának egy hasonlóan preparált szivar formájában. Csakhogy DeVito szó szerint rögtön kiszagolta az átverést…

Kiemelt képek: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!