Napi friss

7 évet kapott Gyárfás Tamás: „Fenyő halála tönkretette az életem”

Az egykori sportriportert, televízióst 26 évvel azután, hogy Fenyő János médiavállalkozót a budapesti Margit körútnál négy pisztolylövéssel megölték, bűnsegédként elkövetett emberölésben bűnösnek találta a bíróság.

Gyárfás Tamás fehér ingben és fekete öltönyben érkezett a ma reggeli ítélethirdetésre, amit hatalmas médiaérdeklődés és példátlan biztonsági intézkedések kísértek. Az Nap TV egykori tulajdonosa a Fenyő-gyilkosság vádlottjaként várta, bűnösnek vagy ártatlannak mondja-e ki a bíróság.

A vádhatóság szerint Gyárfás először Tasnádi Pétert bízta meg üzleti riválisa, Fenyő János megölésével. Tasnádi ugyan átvett egy nagyobb összeget ezért, de a merényletet nem szervezte meg. A vád szerint Gyárfás ezután Portikra bízta Fenyő megölését, aki meg is szervezte a gyilkosságot, és Jozef Rohácot bérelte fel – írja a 24.hu.

Az utolsó szó jogán Gyárfás arról beszélt az egy héttel ezelőtti tárgyalási napon, hogy a gyilkossághoz nem volt köze, riválisa halála az ő életét is tönkretette. Felmentését kérte, és abban bízik, hogy egy későbbi ítélet helyreállítja majd a becsületét. Az utolsó szó jogán egyébként Portik Tamás is tagadta a bűnösségét, a Fővárosi Törvényszék azonban életfogytig tartó fegyházra ítélte, amiért 26 évvel ezelőtt felbérelte Rohácot, hogy ölje meg Fenyő János médiavállalkozót. Gyárfás Tamást bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében találták bűnösnek, és hét év fegyházat kapott. Portik 20 év, míg Gyárfás a büntetés négyötöde után bocsátható szabadlábra feltételesen a leghamarabb. Az ítélet nem jogerős.

Kiemelt kép: Korponai Tamás/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!