Napi friss

Frohner Fecót traumatizálta a szülei válása: „Nagyon magamba burkolóztam”

A sztárfodrász azt mondja, az egykori trauma annyi év után, jelenleg is negatív hatással van az életére.

Frohner Fecó hatéves volt, amikor elváltak a szülei. A bíróság akkor az édesanyjának ítélte, édesapjával azonban hamar ellaposodott a kapcsolatuk, és máig nem tudja az okát, hogy miért. „Nyilván ilyenkor az ember próbálja kezelni ezt a szituációt, de én kisgyerek voltam, és a tárgyaláson édesanyámhoz ítéltek, mert a nővérem anyámmal akart lenni, és ő már idősebb volt. Ha megkérdeznek volna, akkoriban nem így döntök, mert nagyon apás voltam. És én ezt is egy nagyon mély traumaként éltem meg. Nem tudtam, mi történik valójában itt a családban, egy gyerek csak érez, ahogy én is csak éreztem a dolgokat. Miközben nagyon magamba is burkolóztam. Úgy voltam vele, hogy akkor mindent egyedül kell elintéznem. Kimentem a meccsemre is, egyedül. De ennek az önállósodásnak köszönhető végül, hogy saját önerőből szalont nyitottam később” – taglalta a Frizbi TV-ben a sztárfodrász.

A story.hu megkérdezte Fecót, a beszélgetés hatására akár ő, akár édesapja tett-e további lépéseket, hogy kapcsolatuk rendeződjön, de a sztárfodrász nem kívánt a nyilvánossággal annál több információt megosztani, mint amit a Frizbiben elmondott. Az azonban a korábbi beszélgetésből kiderült, nem sokat tud kenuedzőként dolgozó édesapjáról, így arról sem, hogy a férfinak lett-e új családja. Mindenesetre vágyna rá, hogy jobban megismerje. És amíg ez ügyben nem történik előrelépés, addig tudatosan dolgozik a saját lelki fejlődésén. „Az emberek hajlamosak azt mondani, hogy azért vonzanak be az életükbe sok hülyeséget, mert hülyék. Pedig ez is leginkább azért történik, mert nem tanuljuk meg a velünk történteket kezelni, nem oldjuk ki magunkban. Ezért kell tudatosnak lenni. A spirituális nagyon divatos szó lett, de szerintem inkább a tudatosság a fontos: fejleszteni magunkat, hogy ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, amiket előttünk mások.”

Fecó saját lelki fejlődéséért hajlandó tenni. Minden vágya volt, hogy eljusson idén januárba Balira, Peller Mariann Lélekközösség-táborába, de a munka egy kicsit átírta év eleji terveit. „Nincs bennem semmi rossz érzés ezzel kapcsolatban, most a szalonomban zajló workshop fontosabb, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb én is eljutok majd erre az útra. A hangsúly addig is a tudatosságon van, mert ha az ember megfogalmazza, miben szeretne fejlődni, azt helyszíntől függetlenül is építeni tudja magában. Nekem például feladatom van abban, hogy ne a megfelelés, hanem a kiteljesedés kapjon nagyobb hangsúlyt az életemben. Olyan világot élünk, ahol a visszajelzésekért élünk, de ez nem jó. Az lenne a fontos, hogy magunkból merítsük az erőt” – nyilatkozta.

Kiemelt kép: Trenka Attila/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!