Napi friss

Vilmos herceg elárulta, hogy nem akar király lenni: Harry reakciójára senki sem számított

Diana is úgy gondolta, hogy Harry alkalmasabb lenne királynak?

Vilmos élete születése óta lépésről lépésre meg van tervezve, de egy királyi szakértő szerint Diana hercegné Vilmos váratlan kirohanása után már úgy gondolta, hogy fiatalabb fia, Harry herceg „felkészültebb” a királyi szerepre.

Lehet, hogy gyerekként közel álltak egymáshoz, de a testvérek, Vilmos herceg és Harry herceg mindig is különböző életutakon jártak. Vilmos születése óta tudja, hogy valószínűleg egyszer király lesz, ezzel szemben „tartalékosként” Harry élete sokkal kevésbé volt megtervezett, és mostanra már a királyi családtól is függetlenedett feleségével, Meghan Markle-lel. Eltérő személyiségüket látva Diana hercegnőben megfogalmazódott, hogy Harry alkalmasabb lenne a királyi szerepre, mint Vilmos herceg.

Vilmos nem akar király lenni

A néhai hercegné nem árulta el, pontosan milyen szempontok miatt gondolta, hogy legkisebb fia jobban megfelelne a posztra, de a szakértő szerint Vilmos fiatalabb korában több alkalommal is kijelentette, hogy „nem akar király lenni.” Robert Jobson királyi szakértő szerint Vilmos őszintesége vezetett oda, hogy Diana titokban Harryt GKH (Good King Harry)-nek – azaz Jó Harry királynak – nevezte. A férfi a Channel 5 William & Harry című műsorának nyilatkozott: „Harryre ’Jó Harry királyként’ hivatkozott, mert úgy gondolta, hogy a jövőben valószínűleg jobban fel lenne készülve a szerepre, mint Vilmos.”

Fotó: Getty Images

Eközben Jeremy Paxman televíziós műsorvezető is azt mondta, hogy Diana egy megbeszélés során beszélt fiai jövőjéről: „Beszélgettünk a gyerekeinkről, és azt mondta, hogy Vilmos gyakran mondta neki, hogy nem akar király lenni, mire Harry azt mondta: ’Ha te nem akarod, akkor majd leszek én helyetted!’” 1995-ben a Martin Bashirnak adott híres Panorama-interjúban a hercegnőt arról kérdezték, hogy mit szólna hozzá, ha II. Erzsébet királynő halála esetén a királyi címet nem Károly, hanem Vilmos kapná. Vilmosnak ekkor még csak 13 éves volt, ezért Diana így fogalmazott: „Nos, azt kell mérlegelni, hogy Vilmos jelenleg nagyon fiatal, kérdés, hogy akarja-e egyáltalán, hogy ilyen korban ilyen terhet rakjanak a vállára. Szóval erre a kérdésre nem tudok válaszolni.”

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!