Napi friss

60 felett újra a szerelmet keresi Jakupcsek Gabriella

Az író-műsorvezető szerint nem arra vagyunk kódolva, hogy egy házasságban éljük le az életünket.

Az RTL Reggeli vendége volt Jakupcsek Gabriella, aki éppen ma ünnepli 61. születésnapját. A beszélgetésből kiderült, hogy a tévés új könyvének központi témája a szerelem lesz. Az egyik műsorvezető, Szabados Ági kíváncsi volt arra, hogy miben más a szerelem 40 felett. „Mérhetetlenül keresed, és ritkán találod meg, de vágyakozol – kezdte válaszát Jakupcsek Gabriella. – Vannak, akik kódolva vannak arra, hogy boldogok legyenek, és vannak azok, akik tulajdonképpen világéletükben keresik, de nem mindig találják meg. De lesz benne olyan is, aki 90 fölött van, és mindig szerelmes. Van erre remény. Hogy ezt magadban hogy tudod előhívni, ez a kérdés 40 felett. És nemcsak az, hogy társat találj, mert ebben van olyan negyven feletti, akit magányosnak hisznek, de valójában egyedül él, és soha nem volt magányos, de ő is megtalálja a szerelmet, és ő is megtalálja a boldogságot. Olyan is lesz benne, aki ötven fölött először lesz szerelmes. Az is érdekes dolog. Azt gondolnád, hogy a korral ez kikopik. De nem kopik ki! De hogy hogyan tud feléleszteni, az egy nagy kérdés. Vagy szinten tartani… Egy hosszú házasságban, amiből egyre kevesebb van, hogy lehet együtt maradni? Nem arra vagyunk kódolva, hogy egy házasságban éljük végig az életünket. Tudod, milyen nehéz volt olyan embert találni, aki 40-50 éve van valakivel? Az is egy nagyon nehéz dolog” – fejtegette a tévés.

A beszélgetés ezután arra terelődött, hogy a szerelem érzését előidéző hormon mindössze két évig termelődik az ember szervezetében. „A hormon egy nagyon izgalmas kérdés. Mindannyiunkat a hormonok mozgatnak, de azzal is lehet már mindent kezdeni. Várom azt a pirulát, amit be lehet venni. Remélem, dolgoznak már rajta” – utalt Jakupcsek Gabriella arra, milyen jó lenne, ha feltalálnák a szerelmi állapotot előidéző hormontablettát.

Gabi őszintén beszélt arról is, hogy most, 60 évesen is vágyik a szerelem érzésére. „Én is keresem, hazudnék, ha azt mondanám, hogy én nem keresem. Nekem is egy kihívás, hogy a saját életemben ezt az érzést hogyan lehet előhívni, konzerválni, visszahozni – mondta. – Akárhány nővel beszélgetek, mindenki abban reménykedik, hogy társra lel, békére lel abban, amiben benne van. Hogy tudsz megmaradni valaki mellett, akit egyszer szerettél, de nagyon máshogy változik, mint te. Ezek a nagy kérdések. Te is változol, ő is változik. Egyáltalán nem biztos, hogy együtt változtok. De hogy muszáj erről az érzelemről lemondani mert korosabb vagy? Nem!”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!