Napi friss

III. Károlyt ez bosszantja a legjobban Vilmos herceggel kapcsolatban

Az uralkodó és a trónörökös nagyon különböznek egymástól.

III. Károly és elsőszülött fia teljesen más személyiségek, míg a király szeret szerepelni és beszédeket tartani, Vilmos sokkal visszahúzódóbb. Az apa az olvasás szerelmes, míg a herceg a könyveket inkább csak információszerzésre használja, rajong azonban a szuperhősös sorozatokért. Királyi körökben nem titok, hogy nem osztja a király spirituális érzékét, nem is beszélve a néhai királynő rendíthetetlen odaadásáról az anglikán egyház iránt. „Az apja nagyon spirituális ember, és szívesen beszél a hitről, de a herceg nem – árulta el a palota egyik magas rangú személyisége Robert Hardman újságírónak, aki megírta III. Károly életrajzát. – Vilmos nem jár minden vasárnap templomba. Lehet, hogy karácsonykor és húsvétkor megy, de ennyi. Nagyon tiszteli az intézményeket, de ösztönösen nem érzi jól magát a vallásos környezetben.”

Kiderült az is, hogy Vilmos egészen más koronázást szeretne, mint amilyen az apjáé volt. Károly koronázási ceremóniájáról úgy vélekedett, hogy pompás volt ugyan, de mivel ő kevésbé spirituális alkat, mint édesapja, ő ennél valami diszkrétebbre és rövidebbre vágyik. Szeretné, ha az ő koronázása csak hetven percig tartana. Vilmos herceg legfontosabb kötelességének azt tartja, amiről szerinte sok elődje megfeledkezett: az örökös képzése. Szeretne nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy elsőszülött fiát, György herceget felkészítse az uralkodásra. Ugyanakkor úgy véli, hogy György hercegtől nem várható el, hogy bármilyen királyi feladatot elvégezzen, amíg a húszas éveiben nem jár.

Hardman arról is írt, abban, hogy Károly és Vilmos jó viszonyban vannak, hatalmas szerepe van a walesi hercegnének. „A király úgy gondolja, hogy Katalin csodálatos munkát végez, nemcsak királyi kötelezettségeivel, hanem unokái nevelésével is” – mondta egy közeli barát. Ugyanakkor egyáltalán nem gondolja, hogy az uralkodása átmeneti lenne, bízik a Mindenhatóban, és bízik a genetikában is, szeretne sok változást véghez vinni. Éppen ezért az bosszantja fel a legjobban Vilmossal kapcsolatban, amikor azt mondják: ő lesz majd a reformer, míg apja csak egy „gondnok”. Szerinte ugyanis mindez éppen fordítva van: valójában ő az, aki változásokat szorgalmaz, míg fia várhatóan sokkal jobban ragaszkodik majd a hagyományokhoz, mint ő.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!