Napi friss

Eszenyi Enikő – 63. születésnapján megszegte nagy fogadalmát

A színésznő egyik szívfájdalmáról is vallott.

Tavaly Eszenyi Enikő megfogadta, hogy soha többet nem nyilatkozik a hazai sajtó képviselőinek, ám idén mégis kivételt tett a Blikkel. „A szeretteim és a barátaim körében ünnepelek általában. Ha pedig lehetne egy kívánságom, ami valóra válik, amikor elfújom a gyertyát, az az lenne, hogy az édesanyám örökké éljen, mindenki találkozzon azokkal, akiket elveszített és szeretetben folytassák az életüket – mondta. A gyermektelenség is szóba került a beszélgetés során. – Szeretnék gyermeket, de ez csak az álmaimban teljesül, és ébredéskor hiányzik” – nyilatkozta.

Mivel a saját gyerek nem adatott meg neki, annak idején néhai férjével, Kaszás Attilával istápolni kezdtek egy kislányt. A Polgárdin élő Veronikát négyéves korában vette szárnyai alá a színészházaspár. Noha hivatalosan sosem vették magukhoz, bármelyik intézetbe is került kislányként, a színészpáros mindig szakított időt, hogy meglátogassa. A Story magazin 2020 novemberében járt a most 40 éves asszonynál.

Mint kiderült, bármilyen szerény körülmények között is élt akkor 11 éves lányával a takarítónőként dolgozó Veronika, arra szigorúan ügyelt, telefonján mindig legyen elegendő fedezet, hogy fel tudja hívni fogadott mamáját. „Hol én keresem, hol ő keres engem – mondta a Storynak. – Változó, milyen gyakran telefonálunk. Általában úgy kéthetente eszembe jut, és akkor felhívom. Jó hallani a hangját. Nagyon sokat köszönhetek neki, ő és Attila mentettek meg az intézettől, amikor még gyerek voltam.” Nem csak telefonon tartják a kapcsolatot, olykor még személyesen is találkoznak. „Általában mi utazunk fel Budapestre hozzá. Szerencsére az otthonunk közelében van a buszmegálló, először elbuszozunk Székesfehérvárra, ott pedig a fővárosba tartó vonatra szállunk. Kis koromban is rengeteget voltam nála és Attilánál, főleg iskolai szünetekben és karácsonykor – idézte fel az emlékeit. – Ha úgy tartotta kedvem, megnéztem őket egy-egy darabban. Manapság inkább már csak beszélgetünk vagy megebédelünk.”

A színésznő egyébként közösségi oldalán a közelmúltban közös videóban tűnt fel védence mellett. „Négyéves voltál, amikor elhoztalak Dégről, az intézetből. A dégi kastélyban egy gyönyörű, zöld szemű gyerek rám nézett… És most negyvenéves…” – mondta Eszenyi Enikő.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!