Napi friss

Váratlan fordulat: gyerekeivel töltötte az ünnepeket Galambos Lajcsi

Igaz, csupán a börtön falain belül találkozhattak, a közel kilenc hónapja raboskodó trombitásnak azonban ez is felért egy karácsonyi csodával.

Tavaly április 26-án vonult be a baracskai börtönbe a 3 év hat hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélt zenész, aki a különféle kedvezmények, a reintegrációs őrizet, valamint a már előzetesben eltöltött 125 napot figyelembe véve, akár öt hónap múlva szabadulhat a rácsos intézményből. Persze egyelőre a világtól, a családjától, a szeretteitől elzárva kell eltöltenie a napjait, az ünnepek során azonban Galambos Lajcsira is rámosolygott a szerencse, és lehetősége volt a gyermekeivel, Bogival, Istvánnal és Lajossal találkozni.

Igaz, csupán a börtön falain belül, plexiüvegen keresztül láthatták egymást, a trombitásnak azonban ez is felért egy karácsonyi csodával. „Minden fogvatartott fokozottan nehezen viseli az ünnepeket, de Lajos nagyon erős, kiegyensúlyozott lelkileg és hatalmas erőt merített abból, hogy szenteste előtt találkozhatott a családjával – mondta a story.hu-nak a zenész jogi képviselője, dr. Csontos Zsolt. – Bár karácsonykor nem fogadhatnak látogatókat a rabok, de aki jól sáfárkodik a havi mobil perckeretével, és még van annyi pénz a telefonján, hogy ki tudja fizetni a börtön által megszabott percdíjat, az akár szenteste is hazatelefonálhatott a családjának. Lajos ügyesen gazdálkodott az egyenlegével, spórolt a perceivel, úgyhogy december 24-én sem kellett mellőznie a családját.”

A trombitás ideiglenes otthonában ráadásul a BV dolgozói számtalan programmal, csoportfoglalkozással, filmvetítéssel, előadással és egyéb, karácsonyhoz kapcsolódó esemény megtartásával, például istentisztelettel és betlehemes műsorral igyekeztek meghittebbé tenni a fogvatartottaknak az ünnepeket. Karácsonykor például kivétel nélkül minden elítélt asztalára ünnepi menü került, és ilyenkor a börtönök is ünnepi díszt kapnak. A fogvatartottak fenyőágakkal és díszekkel teszik hangulatosabbá a körleteket, sőt esetenként karácsonyfát is állíthatnak, és ajándékokat is készíthetnek.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!