Napi friss

A hamam, azaz a törökfürdő jótékony hatását a hollywoodi sztárok is felfedezték maguknak

A Kelet fürdőkultúráját ha egyszer valaki kipróbálja, sohasem felejti el. Robbie Williams és Ayda Field is így van vele.

A hideg téli napokon nincs is csodálatosabb dolog egy pihentető wellnessnél, de ahhoz, hogy valóban újjászülessünk, a természet erejére, az egészséges ételekre és a testet, lelket revitalizáló kezelésekre egyaránt szükség van.

Kimagasló wellness-szolgáltatásairól híres Hotel Hochschober egy eredeti hamammal is büszkélkedhet

A hideg szerelmeseinek is

Az Alpok természetesen a téli sportok szerelmeseinek paradicsoma. A csodálatos, lankás hegyvonulatokból álló és 1997-ben nemzeti parkká nyilvánított Nockberge (Nock-hegység) két ausztriai tartomány, Karintia és Stájerország területén fekszik. Budapestről is viszonylag gyorsan, 5-6 óra alatt megközelíthető autóval. A Nockberge impozáns hegyvilágában, három hegyi tóval (Turracher See, Grünsee, Schwarzsee) körülölelve és Ausztria legnagyobb egybefüggő cirbolyafenyő-erdejében, 1763 m tengerszint feletti magasságban pompázik a Turracher Höhe, amely november végétől május elejéig a síelők paradicsoma. Összesen 14 sífelvonó és sílift, valamint 42 km 100 százalékos hóbiztonságú sípálya áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére.

A sztárok is imádják

A hamam, azaz a törökfürdő jótékony hatását a hollywoodi sztárok is felfedezték maguknak. A sparajongásáról híres ­Gwyneth Paltrow­ fürdőszobája felér egy wellnessközponttal, és muszlim kötődése miatt ­Lindsay Lohan, Bella és Gigi Hadid is szívesen kényezteti magát a különböző hőmérsékletű és aromájú kabinokban. De ­Robbie Williams és török származású felesége, Ayda Field sem veti meg a ma már luxusnak számító szolgáltatást. A tisztaság mellett a hamam számos más jótékony hatással is bír: serkenti a vérkeringést és a méregtelenítést, ellazítja az izmokat, így kiválóan oldja a feszültséget.

A hamam közepén található pihenőkövön kell a testet felmelegíteni

Mi történik a fürdőben?

A Nockberge impozáns hegyvilágában található és kimagasló wellness-szolgáltatásairól híres Hotel Hochschober egy eredeti hamammal is büszkélkedhet. Az 1998-ban keleti szakértők bevonásával létesített hamam a pihenés és az elmélyülés színhelye, az Alpok egyetlen autentikus keleti fürdőháza, ahol az Ezeregyéjszaka mesés varázsában élvezheti a vendég a Kelet fürdőkultúráját.

A pihenőszoba a hamam utolsó színhelye. Itt tea, gyümölcsök és egy olajos kényeztetés vár ránk

A fürdő egyik különlegessége a hamammosdatás. A testet és lelket tápláló rituálé a fapapucs és a speciális kendő felvételével kezdődik. Ezt követi a test felmelegítése forró köveken fekve. A forró teremben átlagosan 50 fokos a hőmérséklet és rendkívül erős a páratartalom. Itt következik – a fürdőmester által végzett – mosdatás, ezt követi a masszázs és az újabb gőzfürdő. A rituálé végén a vendég illatos szappannal ismét lefürdik, és ezután a pihenőszobában keleti édességeket, forró teát szolgának fel számára, végezetül pedig illatos olajokkal ápolják a bőrét.

A cirbolyafenyő-erdő közepén a cirbolyafából készült szauna

Autentikus kínai torony

A Hotel Hochschober Ausztria egyik átlagon felüli szolgáltatásokat nyújtó, 4 csillagos superior szállodája, ahol a hamam, azaz törökfürdő mellett különleges cirbolyafenyőből készült szaunavilág, sőt egy Turrachi-tóból leválasztott, 28-30 fokra fűtött ún. tófürdő is várja a vendégeket. De a legtöbb embernek akkor kerekedik el a szeme, amikor egy autentikus kínai tornyot lát magasodni az Alpok közepén, amely teaházként és jógaközpontként üzemel.

Kiemelt kép: Getty Images, fotók: Hotel Hochschober

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!