Napi friss

Idén lett 10 éves a Jégvarázs – Igazi rénszarvassal készült a mese

Íme, egy csokorra való kulisszatitok, amit biztosan nem tudott a népszerű filmről.

Idén lett tíz éve, hogy először bemutatták a mozikban a Jégvarázs című animációs filmet. Elza és Anna kalandjai mai napig elvarázsolja a gyerekeket, szinte nincs olyan üzlet, ahol ne jönne velünk szembe a polcon a híres testvérpár figurája. Íme pár érdekesség, amit biztosan nem tudott a filmről.

70 évig készült

Walt Disney már az 1930-as évek óta szerette volna elkészíteni a filmet, de a történetet soha nem érezte igazán jónak, végül 2008-ban állt össze a teljes történet. A szoros határidő miatt a rendezőnek, Jennifer Lee-nek és csapatának mindössze 12 hónapja maradt az elkészítésre, ami nagyon szoros határidőnek számít.

Különleges nevek

A Jégvarázst Andersen A Hókirálynő című regénye ihlette, aki előtt különleges módon tisztelegtek az alkotók. A főszereplők nevei, Hans, Christopf, Anna és Sven gyorsan egybeolvasva egymás után úgy hangzik, mint az író, Hans Christian Andersen neve. Olaf, a mindig vidám hóember neve sem a véletlennek köszönhető. Angolul az Oh, laugh! (vagyis: Oh, nevess!) kifejezés utal arra, hogy valóban ő a legviccesebb karaktere a mesefilmnek.

A legidősebb Disney-hercegnők

Elza és Anna a legidősebb testvérpár a Disney eddigi történetében. A Jégvarázs második részében derül ki, hogy Elza huszonhét esztendős, Anna huszonegy. A huszonhárom éves Hans pedig elnyerte a legfiatalabb Disney-gonosz címet.

Élő állat a stúdióban

Elza hajszálainak megvalósításához egy új szoftverre, a hópelyhek valódi ábrázolásához külön szakemberre volt szükség. Itt azonban nem ért véget a már-már őrülten profizmusra törekvő csapat merénylete. Annak érdekében, hogy Sven külsejét és mozgását egy az egyben le tudják másolni, egy valódi rénszarvast vittek a stúdióba.

Oscar-díjas betétdal

A Legyen hó! nemcsak a film, de az egész Disney-univerzum egyik legnépszerűbb dala lett. A sláger mindössze egy nap alatt készült, Robert Lopez és felesége, Kristen Anderson-Lopez dalszerzők érezték, hogy népszerű lesz az alkotásuk. Jóslatuk bevált, olyannyira, hogy a film legjobb eredeti filmzenének járó Oscar-díjat is elnyerte.

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!