Napi friss

Sztárbox: Majka tartozás miatt szállt ringbe, Kozso még végrendeletet is írt a mérkőzés előtt

Közel húsz évvel ezelőtt sem kímélték egymást a hírességek, volt, aki kizuhant a ringből, másnak a fogsora bánta az ütéseket.

A story.hu írta meg elsőként, hogy gigászi összegeket kaphatnak a Sztárbox hírességei, hogy ország-világ előtt laposra verjék egymást, de 18 évvel ezelőtt sem babra ment a játék. Már akkor, az ökölvívó gálaműsor 2004-2005-ös évadában is súlyos milliókért szálltak ringbe a celebek. De ki mit alkudott ki magának? Majka már akkor sem csinált titkot abból, hogy ő csupán azért vállalta el a Sztárboxot, hogy vetély-, és egykori zenésztársát, Dopemant kifizesse. „Dopeman négymillió forintot követelt tőlem, mivel idő előtt kiszálltam a lemezéből. A munkakapcsolatunk kezdetén olyan szerződést írtam alá, amely alapján jogosan követelhette volna ezt az öszszeget. Ezért fogadtam el az ajánlatát, miszerint kétmillió forintot hajlandó elengedni, ha kiállok vele bokszolni. Ez neki azért jó, mert az RTL Klubtól komoly összeget kap a mérkőzésért, ezenkívül a csatorna a lemezét is reklámozza. A fennmaradó kétmillió forintot még a szombati összecsapás előtt kifizettem neki – nyilatkozta annak idején a Blikknek Majka, aki így a tartozásától is megszabadult, és még dícsőséget is szerzett, ugyanis egyhangú pontozással végül ő győzedelmeskedett Dopeman felett.

A Szomorú szamuráj a Back II Black frontemberével, Bebével szállt ringbe (Fotó: Ványi Ákos/fotocentral.hu)

Míg Majka anyagilag próbálta magát egyenesbe hozni a műsorral, addig Kozso azért vállalta be, hogy ne tűnjön gyávának. A biztonság kedvéért azért megírta a végrendeletét. „Az orvosaim a csatornával is közölték, hogy ne engedjenek bokszolni, mert az egészségügyi vizsgálatokon kiderült, hogy szívbillentyű-problémáim vannak. Ez azt jelenti, hogy akár egyetlen ütés is halálos lehet a számomra – mesélte annak idején Kozso, aki végül saját felelősségre lépett ringbe, ám a mérkőzés elvesztése után megfogadta, hogy soha többé nem veszik rá ilyesmire. – Nem érdekel a boksz, idegesít, hogy nem kérhetek elnézést az ellenfelemtől egy-egy pofon után. Ráadásul nem elég, hogy meghúzódott a hátam, de egyszer edzésen úgy megvertek, hogy másnap fel sem bírtam kelni. Nem akartam bokszolni. Az sem vigasztal, hogy nagyon sokat kértem ezért a mérkőzésért, és a csatorna nagyon sokat fizetett.”

Persze más érdekességek is történtek a Sztárboxban közel húsz évvel ezelőtt. Pákót például úgy kiütötte az ellenfele, VV Indián, hogy a harmadik menetben konkrétan kizuhant a ringből, de a Budapest TV egykori bőrmelltartós sztárja, Anettka sem úszta meg ép bőrrel a verekedést. A felkészülés során akkora ütés kapott, hogy szó szerint kirepült a foga, de Rékasi Károlyt is jól helybenhagyta az ellenfele, Ganxsta Zoli, aki az életrajzi könyvében azt állította, hogy végül az ő brutális kiütése miatt szüntették be a műsort 18 évre.

Annak idején is jó hangulatban készültek az edzőikkel a Sztárboxra a hírességek (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Kiemelt kép: Ványi Ákos/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!