Napi friss

Órákkal támogathatjuk a jegesmedvéket

Folytatva 13 éve tartó együttműködésüket, idén is menthetünk jegesmedvéket Bering órákkal és a Polar Bears International (PBI) nonprofit jegesmedve-védelmi szervezettel.

A jeges tájak által inspirált óráiról és ékszereiről híres Bering már megalapítása óta együttműködik a szervezettel, akik aktívan dolgoznak azért, hogy a jegesmedvék egyre zsugorodó élőhelyeit és magukat az állatokat megmentsék. Figyelemfelhívó kampányokat indítanak, tájékoztatnak a jegesmedvéket fenyegető veszélyekről és terepen is dolgoznak, amiben már 2010 óta segítségükre van a Bering. Minden egyes eladott jótékonysági óra után a skandináv óragyártó 15 dollárt, azaz körülbelül 5000 forintot adományoz a PBI-nek. Ezt a pénzt később a jegesmedvék hosszútávú túlélésének támogatására fordítják, aminek elengedhetetlen része a számukra nélkülözhetetlen jégfelületek védelme. Hosszantartó közös munkájuk során a Bering több mint 350000 dollárt juttatott el a medvéknek, ami körülbelül 122 millió forintnak felel meg. Ám ezzel nincs vége, hiszen legújabb órájukkal is ezt a nemes célt támogathatjuk.

Nagy port kavar első megjelenésekor a Bering Arctic Circle, hiszen elérhető áron, igazán megnyerő külsőt kínált, egy mechanikus, automata óraszerkezettel. Azóta több kiadás is megjelent már a kollekcióban, de a legkedvesebb mégis a friss Bering Arctic Circle Charity Women, az Arctic Circle modell kisebb, női változata, kövekkel és automata szerkezettel.

Az óra selyemfényű, kék számlapja hűen idézi a jegesmedvék élőhelyeinek hangulatát, fehér részletei a mutatókon és az órajelölőkön olyanok, akárcsak a Jeges-tengeren úszó jégszigetek. Hamar feltűnik az óra fénypontja, a számlap alsó felére helyezett kismásodperc segédszámlap. Ez hozzáad az óra eleganciájához, letisztultabb lesz tőle a számlapi kép, hiszen középen csak két mutató marad. Emellett a női modell sajátossága, szószerinti ékköve is itt található, a gondosan elhelyezett cirkónium kövek. A csuklónkon lévő Jeges-tengerben ezek a fényesen csillogó kövek a sarkvidéki tájat tarkító jégdarabok. Hiába a lenyűgöző csillogás, mégsem lesz tőle túl harsány az óra, az apró kövek fénye nem vonzza messziről a figyelmet, szépségük megmarad a viselőnek és közvetlen környezetének. Skandináv márka lévén letisztult az összkép, csupán a Bering logót és az automatic feliratot találjuk fehérrel nyomtatva.

Tökéletes női méret a tok 35 milliméteres átmérője, ami jól mutat elegáns közegben, de hétköznap is megállja helyét, nem uralja a csuklót, ízléses kiegészítőként van jelen. Ebben az árkategóriában kiemelkedő az óra felületkezelése. Fényes polírozott ráma veszi körbe a karcálló zafírüveget, míg a tok többi része szálcsiszolt, szatén fényű. Az óra részletességét mutatja, hogy még a koronára is gravíroztak egy aranyos medvét.

Nem csak jól mutat, de kényelmes is az acél szíj, hála keskeny szemeinek, melyek könnyedén követik csuklónk formáját. Akkor is jól jönnek ezek a filigrán szemek, amikor új óránkat méretre állítják, hiszen a vékonyabb szemekkel tökéletesen méretre állítható az acél csat, amit egy ízléses, nyomógombos zár tart egészít ki.

A Bering Arctic Circle Charity Women belül is tartogat meglepetéseket. Átlátszó hátlapján át megnézhetjük a mutatókat mozgató, japán automata szerkezetet, aminek különlegessége, hogy egy főrugó és fogaskerekek sora hajtja, amit csuklónk hétköznapi mozgása felhúz, így sosincs szükség elemcserére, hiszen nincs elem az órában.

Az új Bering Arctic Circle Charity Women nem csak egy megnyerő női óra, amivel támogathatjuk a jegesmedvéket, hanem egy nagyszerű belépő a mechanikus női órák világába, elérhető, 114.900 forintos áron, amiből jut a maciknak is.

Kiemelt kép illusztráció.

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!