Napi friss

Feladták a leckét a római számok a sztároknak az Árulókban

„Amikor azt hallottam, hogy az X van az L előtt, nem arra gondoltam, hogy az negyven, hanem, hogy az lehetetlen” – vallotta be Solti Ádám utólag.

Horváth Éva, Görög Zita, Dobos Evelin, Nádai Anikó, Solti Ádám, Vásáry André, Mohai Tamás alkották az egyik csapatot Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban második próbatételén. A feladat egyszerűnek tűnt: római számokat kellett átváltani arab számokra, majd a kapott eredmény alapján egy könyvből könnyedén megtalálható lett volna a további instrukció, kitől kell elkérni az aranytömböt. Bár nem segítette a koncentrációt, hogy a feladatot időre kellett teljesíteni, nem ez volt a legnagyobb probléma, sokkal inkább, hogy az általános iskolában megszerzett tudás alaposan megkopott az elmúlt évek alatt. Mindezt a szereplők is belátták, így magyarázták a bizonyítványukat. „A római számokkal teljes mértékben hadilábon állok. Amit egy keresztrejtvényben meg kell oldani, annyit tudok, de összeadni, kivonni, ez számomra abszolút képtelenség” – vallotta be Görög Zita. „Picit elveszve éreztem magam a játék alatt, sokan voltunk, és a lehető legjobb tudásunk szerint próbáltuk megoldani a feladatot, de ez a tudás nagyon kevésnek bizonyult ezúttal” – mondta Dobos Evelin.

Solti Ádám például azt hitte, Anikó jegyezte meg rosszul a kódot. „Sajnos egy össznépi összeomlás történt. Igazából a római számokba belezavarodtunk, senkit nem hibáztatok, én is nézelődtem, amikor pedig azt hallottam, hogy az X van az L előtt, nem arra gondoltam, hogy az negyven, hanem, hogy az lehetetlen.” „A csapat picit összeszedetlen volt, nem igazán voltak leosztva a feladatok. Többen olvasták a könyvet, azt sem tudták, kinek a kezében legyen, mindenki összevissza kiabált. Sőt azt sem tudtuk, ki legyen a vezéregyéniség, aki kiválasztja, ki szaladjon le a következő kódért” – összegezte Horváth Éva, aki végül a kezébe vette az irányítást, de már későn.

Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!