Napi friss

Fekete Laci fia, Miklós: „Összeroppantam, amikor a kisfiam azt kérdezte: miért hagytál el minket?”

A világ legerősebb családja, a Fekete família játszi könnyedséggel emelgeti a többmázsás súlyokat, a lelki nehézségekkel azonban nehezen birkóznak meg.

Fekete Laci legkisebb fia, Miklós az HBO Max nagy sikerű reality­sorozatában bizonyította, hogy a kemény ­külső mögött bizony érző szív lakozik. A 34 éves ­erőemelő bajnok maga sem gondolta, hogy A híd című rendhagyó valóságshow ilyen nagy hatással lesz az életére.

Nem tudott elbúcsúzni a szeretteitől

Eleinte csupán kalandvágyból és a 30 millió forintos fődíj reményében vágott neki a szokatlan kalandnak, aminek végül önszántából, egy hét forgatás után vetett véget. Miklós viselkedésével nemcsak a csapattársainak, hanem a családjának is hatalmas meglepetést okozott. Először azzal, hogy elvállalta, majd aztán azzal, hogy néhány nap elteltével feladta a versenyt. „Egyáltalán nem értették otthon, hogy mi szükségem van a szereplésre, úgyhogy senki nem támogatott a törekvéseimben – kezdi a Story magazinnak Fekete Laci fia, aki feleségét és hatéves kisfiát maga mögött hagyva vágott neki az ismeretlennek. – Konkrétan semmit nem tudtam a műsorról, csupán azt, hogy nagyjából egy hónapot kell eltöltenem Romániá­ban, és ha minden jól alakul, akkor 30 millió forinttal térek haza. Nyilván az egész családom bolondnak tartott, amikor elhatároztam, hogy nekivágok a versenynek. A feleségem akart a leginkább lebeszélni a szereplésről, de a kisfiunk, Miki sem vette jó néven, hogy elutazom. Nagyon nehéz volt ennek tudatában elbúcsúznom tőlük, habár még arra sem volt lehetőségem, ugyanis mindketten aludtak, amikor hajnalban értem jött a stáb, és nekivágtam életem legfurcsább és egyben legtanulságosabb kalandjának.”

Feleségével, Hajnival (Fotó: Archív)

„Kihúzták a lábam alól a talajt”

Bár a személyes búcsúra már nem volt lehetősége, a felvétel elkezdése előtt még kapott lehetőséget arra, hogy telefonon beszéljen a szeretteivel. „Amikor meghallottam a hangjukat, kis híján összeroppantam. A kisfiam, Miki sírva kérdezte: ’Apa, miért hagytál el minket?’ Ezzel teljesen kihúzta a lábam alól a talajt. Hiába próbáltam neki elmagyarázni, hogy szó sincs arról, hogy elhagytam volna őket, csupán egy kis időre elutaztam. Nyilván nem értette meg. Közben a feleségem, Hajni is folyton azt kérdezte, hogy mire jó ez az egész, mihez fognak kezdeni nélkülem, úgyhogy elég rossz lelkiállapotban vágtam neki a versenynek.” Az erőemelő végül egy hétig bírta az erdélyi vadonban a családja nélkül. „Bár nagyon jó volt a csapat, és a szeretteim hiányát leszámítva nagyon élveztem a versenyt, a felvétel során rájöttem, hogy nem bírok a családom nélkül élni! Persze előtte is tudtam, milyen fontosak számomra, mégis abban a hitben voltam, hogy leginkább nekik van szükségük a jelenlétemre, támogatásomra, szeretetemre. De hamar kiderült, én is csupán egy félkarú óriás vagyok nélkülük!”

„Apu nem hagyott pihenni”

A 34 éves sportember a hazaérkezését követően azonban nem sokáig élvezhette a lazsálást. Édesapja, az ország legerősebb embere, ­Fekete Laci egyből a konditerembe száműzte. „Mondta, hogy jó is, hogy hazajöttem, mert két hét múlva lesz egy verseny, úgyhogy készüljek, kezdjek el edzeni – mondja nevetve ­Miklós. – Persze nem volt kérdés, hogy rákapcsolok, hiszen nem sokkal később volt a világbajnokság, ahol immár kilencedik alkalommal álltam a dobogó legfelső fokára – büszkélkedik a sportember. – Ha már A hidat és az azzal járó fődíjat nem sike­rült megnyernem, akkor gondoltam, behúzok még egy aranyérmet.”

Az erdélyi vadon teljesen lenyűgözte (Fotó: Archív)

Rivalizálás helyett csapatmunka

Augusztusban tűzték képernyőre az HBO első magyar saját gyártású valóságshow-sorozatát, ami a versengés és rivalizálás helyett ezúttal az együttműködésről, a csapatmunkáról szólt. A 14 játékosnak ugyanis összetett fizikai, szellemi és érzelmi kihívásokkal kellett megküzdeniük: 18 nap alatt kellett egy 250 méteres hidat megépíteniük a Bélesi-tó közepéig, ahol a nyeremény, egészen pontosan 30 millió forint várta őket.

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!