Napi friss

Wendy Perez, a Survivor kubai játékosa: „Spanyolul veszekszem a szerelmemmel”

Tanulni jött Magyarországra, aztán szerelmes lett, és nem utazott vissza Kubába. Igaz, annak a kapcsolatnak rég vége, de Wendy azóta megtalálta a boldogságot ­nálunk mint nő, mint modell és mint az egyik legnépszerűbb műsor, a Survivor szereplője.

Szivar, rum, csodás tengerpart, örök napsütés, vérpezsdítő tánc, szenvedélyes emberek, így képzeljük el Kubát. „Mindez igaz, de a másik oldalon ott van a politikai berendezkedés, mely a mindennapokra rányomja a bélyegét, és a nélkülözés” – mondja a Survivor kubai játékosa. A 25 éves Wendy Havannában nőtt fel a nővérével, nem messze a tengertől. Édesanyja ápolónő volt, apukája autókkal üzletelt, ma már mindketten nyugdíjasok. „Apunak volt egy magyar barátja, hozzá küldött el 16 éves koromban, hogy marketinget tanuljak. Náluk éltem, tanfolyamra jártam, és tanultam magyarul, ami egy igencsak nehéz nyelv − mosolyog Wendy. – Turistavízumom volt csak, így háromhavonta Kubába kellett repülnöm, de mindig visszatértem a jobb lehetőségek és a tanulás miatt.”

„A magyar ételek bonyolultak”

Mind Wendyt, mind Ádámot kikapcsolja a főzés. „A magyar ételek bonyolultak, így én csak kubaiakat főzök. Ha a párom rántott csirkét vagy töltött dagadót akar enni, elkészíti nekünk.”

Édesapjával és nővérével (Fotó: Archív)

Bár sok összehasonlítási alapja nincs, úgy tapasztalta, a magyar férfiak határozottabbak, kedvesebbek és karakteresebbek, mint a latinok. Pláne a mostani párja, Ádám. „Őt tavaly ismertem meg egy halloweenbuliban. 34 éves, építési vállalkozó és egy fantasztikus ember. Persze mi is veszekszünk, én olyankor spanyolul mondom a magamét, mert azt nem érti – mondja nevetve. – Sokan azt hiszik a latin lányokról, hogy csak a külsejükkel foglalkoznak, a pénzre utaznak Európában, de ez nem így van. Egyrészt mert egy ruhamárka arcaként megélek a saját modellkeresetemből, másrészt mi, latin lányok nagyon családcentrikusak vagyunk, az otthonteremtés, a párunkról való gondoskodás a legfontosabb nekünk – mondja határozottan, és hozzáteszi, ő Ádámmal képzeli el a jövőjét. – Szóba került már az eljegyzés, de még nem történt meg. Majd valamikor. Most élvezzük a szerelmünket, az itteni barátainkat és a sok közös utazást. Igaz, ez utóbbi kubai útlevéllel bonyolult, sok a papírmunka, sok helyre kell vízum, így a közeli tervem az, hogy leteszem a magyar állampolgársági vizsgát.”

Kiemelt kép: Archív

Címkék:

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!