Napi friss

Csisztu Zsuzsa Milák Kristóf védelmére kelt – Kiderült, tényleg nehéz eset a fiatal úszó

A sportújságíró-sportdiplomata jobban belelát abba, ami a sportoló körül jelenleg zajlik.

Napok óta attól hangos a hazai sajtó, hogy valami nincs rendben Milák Kristóf olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa- és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszóval. A fiatal sportember a hírek szerint fél éve nem végzett élsporthoz szükséges munkát, és amennyiben nem kezdi meg azonnal a felkészülést, a jövő évi párizsi olimpián is kérdéses, hogy milyen eredményt ér majd el, már ha egyáltalán részt vesz rajta. Az úszó körüli ügy azután kezdett egyre nagyobb hullámokat vetni, hogy a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor úgy fogalmazott, Kristóf tartozik Magyarországnak és magának azzal, hogy komolyan veszi az edzéseket. Erre aztán Hosszú Katinka is reagált hivatalos Instagram-oldalán: felháborítónak és primitívnek nevezte a kijelentést, hogy egy olimpiai bajnok, világcsúcstartó bárkinek is tartozna.

Csisztu Zsuzsa, aki maga is élsportoló volt a tévés karriere előtt, jelenleg sportújságíróként és sportdiplomataként szólalt meg az ügyben, hiszen jobban belelát annak hátterébe. „Valóban nehéz ez ügy, sok nézőpontja van. Én mindig is alapvetően versenyzőpárti voltam, vagyok és leszek  – kezdte Zsuzsa, aki szerint Milák Kristóf elképesztően tehetséggel bír, amit ki is használt az évek alatt. – Azt ne felejtsük el, hogy 2017 óta, amióta berobbant a nemzetközi mezőnybe – leszámítva a fukuokai világbajnokságot –, mindenhol ott volt, mindenhol szállította az érmeket, világcsúcsokat, amiből jelenleg is többet tart” – mutatott rá Zsuzsa, hogy a fiatal úszó mögött hat kemény év áll. Szerinte, amit meg lehetett nyerni ebben a műfajban, abból Kristóf mindent begyűjtött.

A sportújságíró az elmúlt napok nagy port kavart kijelentésére is reagált. Mint fogalmazott, az évek alatt sokan igen sokat tettek annak érdekében, hogy Kristóf tehetsége felszínre törhessen – így Wladár Sándor is. „Ő maga is úszó olimpiai bajnok, tehát van azért kredibilitása abban a tekintetben, hogy miről beszél. De azért ne felejtsük el, hogy ő a Magyar Úszó Szövetség elnöke, van rajta egy másik fajta prés is, ami szövetségi álláspont. Én mégis azt gondolom, hogy most az ember szólalt meg belőle, és lehet, nem volt igazán szerencsés a mondatszerkezete. Nem akarok helyette gondolkodni, de talán azt gondolta, hogy ahhoz a tehetséghez mérten, amelyet Milák Kristóf kapott, talán magának tartozik azzal, hogy azt eredményesen használja ki a hátralévő években.”

Csisztu Zsuzsa szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a fiatal úszó mentálisan fáradt, és nehezen találja a motivációt. Ezért szüksége lenne egy segítő csoportra, akik átlendítik a holtponton. A sportújságíró úgy tudja, Kristóf körül vannak olyan emberek, akik képesek hatni rá, ugyanakkor azt is elismerte, hogy az úszóval olykor kapcsolatot teremteni is nehéz, mert nem veszi fel a telefonját. Arról is tud, hogy Kristófnak korábban szüksége volt mentális segítségre, sportpszichológus, mentáltréner segített neki megküzdeni a nehéz időszakkal. Zsuzsa szerint elképzelhető, jelenleg is egy ilyen időszak köszöntött be a sportoló életébe, de reméli, fogjuk még látni győzedelmeskedni az úszót.

Kiemelt kép: TV2, Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!