Napi friss

Amulettel védi magát Tóth Gabi új szerelme

A szerelmes férfiak állítólag extra reményt fűznek a hurkolt talizmánhoz.

Míg a Sztárban Sztár leszek! első élő show-jában Tóth Gabi üzent a világnak „tükörpajzs” ruhájával, ami a bölcsességet, a megértés képességét szimbolizálja, és távol tartja tőle az ártó, rossz energiákat, addig a story.hu munkatársa az énekesnő új párja, Papp Máté Bence nyakában fedezett fel egy különleges, spirituális jelentéssel bíró ékszert.

Az átalakulóshow ítésze a múlt szombati első élő adás során az újságírók közé, a sajtó számára fenntartott karzatra száműzte a Fricska táncosát, így lehetőségünk nyílt testközelből szemügyre venni Gabi pergő lábú választottját. Úgy tűnik, éppoly elhivatott viselője a keresztszimbólumnak, mint a keresztény-konzervatív nézeteket valló énekesnő. De lássuk, mit szimbolizál a táncos medálja, az egyiptomi ankh-kereszt, és kik milyen célból hordják az élet, a fény és a gyógyulás kulcsát.

Papp Máté Bence a fáraók szimbólumával a nyakában (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Az egyiptomi kereszt néven is ismert ankhot sokan a Nílus kulcsaként ismerik. Az atlantiszi kereszt az életet szimbolizálja, hatása pedig kizárólag építő, regeneráló  amulettként használható, amely az élő szervezettel való kapcsolatba lépéskor feltölti viselőjét életerővel, és megvédi a negatív hatásoktól. Egyaránt viselhető a testen és az öltözéken. Felfűzését bőrszíjra, pamutcérnára vagy selyemszalagra javasolják – ahogyan Papp Máté Bencén is látható –,  hogy ezzel megszakítsa az amulett zárt körét, és az ékszer hurokrésze begyűjtse a negatív energiákat, a szára pedig pozitív energiát bocsásson ki. A „füles” kereszt lényegében így egy tisztító talizmánként működik, általános védelmi funkciója szerint elűzi a gonoszt és a betegségeket, valamint hosszú és boldog életet biztosít viselőjének.

Az egyiptomi keresztet annak idején csak királyi személyek viselhették, ma már azonban sokan sokféleképpen hordják magukon a jelképet, akár tetoválás vagy nyaklánc formájában. Míg egyesek a gátlásaiktól szeretnének megszabadulni az amulett által, addig a szerelmes férfiak állítólag extra reményt fűznek a talizmánhoz, és olyan jelképnek tekintik, amely megvédheti a boldog családi életüket.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!