Napi friss

Szabados Ági – Az RTL kérésére változtatta meg a külsejét

A tévés most elmesélte, miért volt erre szükség, és ő miért ment bele.

Szabados Ági már tinédzserkorában tudta, hogy a médiában szeretne dolgozni. Noha akkor még inkább az újságírói szakma felé tendált, még saját diákújságot hozott létre iskolájában. Végül a ranglétrát megjárva az RTL hírolvasói székében találta magát. Azonban úgy gondolja, hogy fiatal nőként sokkal többet kellett bizonyítania, mint pályatársainak. „A nőknek szerintem sokkal komolyabban kell szembesüljenek azzal, ha a külsejüket kritizálják vagy egyáltalán véleményezik. Egy férfinél szerintem ez nem téma – magyarázta a Telex podcastjában. – Egy csúnya nő – mondjuk ki – nem ülhet be a képernyőre, vagy egy műsorvezetői pozícióba” – folytatta Ági, és hozzátette: a női tévésekkel szemben túlzott elvárásaik vannak a nézőknek.

Áginak a rosta ezen része nem jelentett ugyan gondot, de más jellegű problémákkal szembe kellett nézni szembesülnie, miután felvették az RTL-hez. „Egy híradósnál nyilvánvalóan nem téma az, hogy valaki idős, sőt inkább hitelesség van abban, hogy elhiszed-e neki a híreket, mert idősebb, érettebb. Ezért küzdöttem azzal, hogy elhiszik-e nekem a híreket, merthogy fiatal vagyok.” A csatorna ekkor drasztikus lépéseket vetett be, és teljesen megváltoztatta a kinézetét. „Egyből kortalanítani kellett engem. Hosszú barna hajam volt, akkor ez egy háttérmunka volt, hogy levágatták a hajamat, és kicsit a színén is változtattak. Az öltözékemen annyit változtattak, hogy kortalannak tűnjek” – osztotta meg a kulisszatitkokat, és hozzátette, hogy a kezdeti időszakban senki nem tudta volna megsaccolni, hogy pontosan mennyi idős.

Szabados Ágnes az RTL híradósaként (Fotó: RTL/Sajtóklub)

A könyvek szerelmese egyáltalán nem bánta ezeket a változtatásokat, elmondása szerint szinte bármit megtett volna akkor ezért a lehetőségért. Akkoriban a tévénézők már az „új” verzióját láthatták, hiszen miután megtudta, hogy felvették, a divatszakértők rögtön kezelésbe vették. „Addig még nem is ültem be, mielőtt ezt nem csináltuk meg. Egy szerdai napon tudtam meg, hogy híradós leszek, szombaton vezettem életem első RTL híradóját, és pénteken ott töltöttem az egész napot a fodrásznál, hogy megcsináljuk a stylingot, hogy hogyan ülök majd be a híradóba. Lehet, hogy túlzásnak tűnik, de ezek azért fontos dolgok.” Önkifejezésének egy fontos állomása volt, hogy maga mögött hagyva ezt a műfajt, egy felszabadultabb énjét láthatják ma már a Reggeliben.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!